https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Preostanek junijske plače za Murine delavce ta teden?

30.07.2013 ob 10:21  

V intervjuju za Delo.si je lastnica Aha Mure, Mojca Lukančič, izrazila prepričanje, da "bo zmagal zdrav razum in da bo država spoznala, da podjetja zamujajo s plačili zaradi recesije in nedelovanja bančnega sistema in ne zato, ker ne bi hoteli plačevati oziroma, ker bi bili lastniki in vodstva nesposobni."

Na vprašanji kako bodo vračali sorazmerni delež državne pomoči zaradi odpuščanja in ali nameravajo še odpuščati ni vedela odgovoriti. Naročila so, julija so imeli tudi delovno soboto, eno bodo ponovili še v avgustu. Konec avgusta pa se obeta prihod kupca iz Iraka, ki ima 35 trgovin.

Poudarila je, da so ob nakupu pred dvema letoma zaprosili za 10 milijonov evrov kredita, a so ga dobili le 6 milijonov. Po analizah banke ga takrat niso potrebovali toliko, zato bi naj zanj zaprosili takrat, ko bi ga potrebovali. "Če bi to posojilo dobili, bi lahko prebrodili tudi krizo, s katero smo se srečali konec lanskega leta in v začetku letošnjega leta," je dodala Lukančičeva za Delo.si.

A Durs vztraja pri izvršbi, v kolikor do 15. avgusta ne poravnajo obveznosti do njih. Durs jim je blokiral račune in ima vpisano zastavno pravico na premičnem in nepremičnem premoženju Aha Mure. Tako še naprej iščejo pomoč v obliki bančnega posojila ali pomoč pri reguliranju odnosov z Dursom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.07.2013 ob 10:40 bac gost

      Bravo DURS, če mali morajo plačati, te naj plačajo tudi VELKI. Ka se pa baba nora dela, znala je v ka se podaja. Murini delavci se pa lejko že pomali pridružijo nam šteri smo nej bili rodbina pa pajdaši zdajšnjim majstrom, pa ostalim prejdnjim v Muri AHA, te so se z nas smijali ka so oni ostali v AHA, mij pa doma. Zdaj do pa tudi oni doma AHA, HA, Ha... Ba borza dela bar nede brez dela, te vidli kak je fajn da te majo na borza deli tak kak če bi zdaj v vrtec začo oditi. imejte se fajn.

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.07.2013 ob 11:00 niko gost

      Pa naj idnok za vedno napravijo konec toj svinjariji naj jo razlastijo ,naj se nastavijo strokovnjaki delavci naj prevzemejo firmo in pri ton znanji ka so telko let dobro delali nej vrag ka bi vse pozabili zato stirati tej skorumperane sindikate pa vzemte stvar v svoje roke,država pa Turkl van že nedo pomagali

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.07.2013 ob 11:10 lokaš gost

      ........o že ta teden de plača tou pa je jihtro če bo ŽE

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.07.2013 ob 11:39 pujs gost

      že ta teden KAJ STE NORMALNI ??? KAKO LAHKO TAKO NAPIŠETE, DA VAS NI SRAM

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.07.2013 ob 12:26 Eden gost

      Bac, nej so vsi ostali tan zato, ka bi mele "veze". Ene so ostali tan, ka so fejst vrle, ka delajo na stroje, kere dela za tri brigade, ka je zarade toga nej dobijla enoga dneva dopusta, ka je zarade toga nej bijla en den na bolniške, pa zarade toga, ka so vodilne lidge pravle, ka če odide ona, do tri brigade mele premalo dela za sprote. Nej, ka bi te žalo, vej de verjetno do konca leta ona tude tak ka tij. Ale nemreš vse dejvate v iste koš. Ene tan delajo zato, ka trenutno drugo nemajo in je ta plača dobijo bar za to, ka lejko položnice plačajo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.07.2013 ob 12:32 en gost

      Ženska se vseeno trudi za podjetje. Pomurci ne bodite tako negativni. Kaj hočete, da bodo delavci sedeli doma?

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      30.07.2013 ob 12:53 dva gost

      gost - en ... ženska se trudi za svoj žep, vrli delavci pa odplačüvlejo njeni kredit, plače jim pa ne da!

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      30.07.2013 ob 14:28 en gost

      Vsak lastnik se lahko trudi za svoj žep in tudi vsak bi lahko bil lastnik Mure...

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. BOZO
      31.07.2013 ob 8:35 BOZO

      gost-bac se strinjan s tebof! Pa tudi tisti šteri so prišli z Ljutomera pa so ostali ,pa po delovnon časi doma pogače na velko pečejo za birme......itd!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. BOZO
      31.07.2013 ob 8:39 BOZO

      Bac se strinjan s tebof!pa tudi tisti ka so z Ljutomera prišli pa so ostali,po delovnon časi pa na velko doma POGAČE PEČEJO ZA BIRME...ITD!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      31.07.2013 ob 10:40 bejli Rom gost

      Na zavod naj jih ne dejvlejo pa na socialo ka de te premalo za nas ostalo..Mi romi dobivlemo placo rejdno saksi mesec od drzave ka smo tak fejst delavni.Vi pavri pa ite v austriju jagode brat..

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      31.07.2013 ob 18:54 čiko gost

      Da bi vsem vodilnim senanjim in bivšim tako sindikalistom in svet delavcev vsem ,vsem tem idijotom vse pocrkalo kaj hodi po dvorišču LOPOVI gnide lažlive.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      31.07.2013 ob 20:18 vinko megla gost

      Kurc gleda staro zobatačo opet senja že pa irak mislim da nebojo vidli toga kupca iz iraka kot nej trampa glavno ka do srbi zanas delali glede toga odpuščanja bac si v kmici ene so po štiraj hodile za majstrami in domou pa jih je pobralo bokše ti je zdaj doma staneš kda češ in se ne živceraš te zriktan v austrijo če ščeš .

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      08.08.2013 ob 14:58 sonkica gost

      Jojoj,kakše komentare šten,sicer vsak ma pravico povedati svoje,vsak je lahko lastnik tovarne,vsak je lahko delavec,vsak lahko sodi,če bi bili sami na položaju bi delali isto kot delajo ti ljudje,vsak prvo poskrbi za svoje,bodite pošteni,saj vam delavcem vse paše,ko nikogar ni ste močni,ko je treba kaj povedat pa tiho,sem priča vsemu temu,dokler se da delat z vami kar se hoče,bojo delali tak,vi pa lepo pridno delajte,sobote,pa še nadure,oni pa naj se smejijo iz vas,saj sami tak hočete :-)

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      15.08.2013 ob 12:28 tri gost

      ali je že kaj novega

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.