https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Delničarji Radenske o šestih centih dividende

Boračeva, 30.07.2013 ob 14:11  

Skupščina delničarjev Radenske je sklicana za 30. avgust, ko bodo odločali o delitvi dividend. Uprava predlaga, da se za dividende nameni 302 tisoč evrov od skupno 500 tisoč evrov bilančnega dobička, kar pomeni šest centov dividende na delnico.

Kot smo že poročali včeraj, je Pivovarna Laško začela postopek za prodajo Radenske in za svetovalca pri prdaji najela Unicredit banko, ki bo pripravila mednarodni razpis za prodajo družbe. Danes pa Delo poroča še o skupščini delničarjev, pa tudi o pregledu Radenske s strani Pivovarne Lako, med tem ko bodo v naslednji fazi to storili tudi potencialni kupci.

Skupščina bo odločala tudi o imenovanju dveh članov nadzornega sveta. Uprava je za novo članico predlagala Brigito Oplotnik Rajh, za nov mandat v nadzornem svetu pa sedanjo predsednico nadzornikov Dragico Čepin.

Vir: Finance.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.