https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 5. Poletni romski tabor v Vanča vasi

Vanća vas, 02.08.2013 ob 21:50  

Ta teden je potekal že 5. Poletni romski tabor za otroke v Vanča vasi, ki ga organizira Romski Akademski klub, aktivno pa sodelujejo vsi, ki med letom izvajajo učno pomoč. Namen tabora je aktivno in kvalitetno preživljanje šolskih počitnic.


Tabora se je udeležilo okoli 20 otrok iz Vanča vasi in Borejcev, nekaj pa jih je prišlo tudi iz tujine, predvsem Avstrije in Nemčije kjer njihovi starši delajo, in so prišli preživljat počitnice v Slovenijo.

Tema letošnjega tabora je bila na spoznavanju različnih jezikov: slovenščina, ruščina, nemščina, angleščina in romščina. Še posebej jim je bila zanimiva ruščina, saj je bila nekaj novega. Delavnice so bile prilagojene starostnim skupinam.

 

Prvi dan tabora so otroci spoznavali Slovenijo ter slovenski jezik, risali so slovensko zastavo ter dopolnjevali besedilo o legi Slovenije in spoznavali njene znamenitosti. Drugi dan je bil na vrsti nemški jezik. Skozi zanimive igre so otroci osvajali nemške besede z različnih področij (merske enote, barve, oblačila). Tretji dan se je otrokom predstavilo ruski jezik ter Rusijo, otroci so se naučili kako se predstaviti v ruščini, pozneje pa so izdelovali značilne ruske babuške. Četrti dan so se pogovarjali o romskem jeziku in kulturi. Prebrali so čitanko v slovenskem ter romskem jeziku Pomaranče za vse, zatem pa so se posladkali s sadnimi nabodali, katere so naredili sami.

Zaključek tabora pa so preživeli predvsem sproščeno in si ogledali dva filma Sandija Horvata, Megi Kovač in Aleksandre Pestner: Začarana in Romska kulinarika s pridihom sodobnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.