https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Dvojnost Tjaše Rantaša in Larise Adanič

Sveti Jurij ob Ščavnici, 08.08.2013 ob 12:30  

Od sobote, 3. avgusta, si je v Kulturnem in upravnem središču Sveti Jurij ob Ščavnici možno ogledati razstavo z naslovom »Dvojnost« avtoric Tjaše Rantaša in Larise Adanič.

Tjaša Rantaša je študentka 1. letnika Višje strokovne šole v Mariboru. Po uspešno končani Srednji šoli za oblikovanje Maribor je pridobila naziv Tehnik oblikovanja. Velika želja po ustvarjanju jo je vodila v nadaljevanje šolanja, natančneje v študij Oblikovanja materialov. Zanima jo vse, kar je povezano  z likovno umetnostjo. Svojo pozornost, poleg snovanja novih idej in izdelkov, posveča tudi risanju in slikanju.

Larisa Adanič je obiskovala umetniško gimnazijo v Celju – likovna smer, trenutno pa je študentka Likovne pedagogike Pedagoške fakultete v Mariboru. Ukvarja se z različnimi vrstami likovne umetnosti in z različnimi tehnikami. Poleg osnovnih smeri kot so slikarstvo, kiparstvo in grafika, se veliko posveča tudi izdelovanju nakita in tako imenovanemu »papirčkanju« (scrapbookingom). Razstavljala je v Galeriji sodobne umetnosti Celje, Media Noxu v Mariboru in na Pedagoški fakulteti Maribor. Ta razstava pa je njena prva t.i. samostojna razstava.

Besedilo: Alenka Mihalič

Foto: osebni arhiv

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.