https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Uspešno izpeljano srečanje Evropskih vasi štorkelj

Velika Polana, 09.08.2013 ob 13:00  

Danes so zaključili 10. konferenco mreže Evropskih vasi štorkelj. Predstavniki osmih Evropskih vasi štorkelj so se dogovorili o nadaljnjih korakih za razvoj evropske mreže vasi štorkelj.


Vsako leto se predstavniki Evropskih vasi štorkelj družijo in srečujejo v eni od Evropskih vasi štorkelj, letos je vas Velika Polana gostitelj desetega jubilejnega srečanja. V to mrežo je vključenih 12 vasi evropskih držav iz Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Španije, Romunije, Slovenije, Poljske, Avstrije, Bolgarije, Švice, Turčije in Makedonije.

Naslednje leto aprila bo srečanje v Španiji, kjer bodo dorekli konkretnejši način sodelovanja ter s tem zagotovili boljše delovanje mreže. Skupne ugotovitve tega srečanja so bile, da»po desetih letih delovanje mreže Evropskih vasi štorkelj obstaja interes, da se le-te razvijajo dalje, fundacija EuroNatur bo dalje vodila aktivnosti za podelitev naziva Evropska vas štorkelj. V okviru mreže, ki podeljuje že deset let, pa bomo vzpostavili konkretnejši način delovanja v smislu tega, da zagotovimo večji pretok informacij, pretok dobrih praks in da se lotimo skupnih aktivnosti na področju planiranja razvoja turizma in vseh ostalih aktivnosti, ki nas družijo in dajo neko dodano vrednost pri razvoju v krajih«.

Po konferenci so organizatorji pripravili za predstavnike Evropskih vasi štorkelj ekskurzijo po bližnji okolici, kjer so si ogledali habitate bele štorklje, zaščitena območja – Natura 2000, kulturo naše regije in vinograde.

 Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.