https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurski vodovod - sistem C bosta gradila SGP Pomgrad in SGP Mesner

Ljutomer, 10.08.2013 ob 7:30  

Včeraj so v občini Ljutomer nosilci projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C podpisali pogodbe z izvajalci del.

Za izvajanje gradbenih del so bili izbrani, SGP Mesner d.o.o., Zgornja Kungota, nosilec pogodbe v sklopu ena projekta (občina Apače), SGP Pomgrad d.d., Murska Sobota, ki bo pokril sklop dve (občina Gornja Radgona), občina Radenci in občina Sveti Jurij ob Ščavnici) ter sklop tri (občina Ljutomer, Razkrižje in Veržej), svetovanje in nadzor nad izvedbo del bo izvedel IEI, Institut za ekološki inženiring Maribor, za informiranje in obveščanje javnosti pa bo zadolženo podjetje Dialog-si.net.

Županja občine Ljutomer in koordinatorka projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C, mag. Olga Karba je ob slavnostnem podpisu pogodb dejala: »Projekt je rezultat realizacije kompleksnega inženirskega dela in načrtovanja, ki bo prebivalcem Pomurja zagotovil nekaj kar se zdi na videz povsem samoumevno - oskrbo s kakovostno pitno vodo. Prav zato je podpis pogodb in začetek izvedbe del na tem, tako delikatnem in pomembnem področju, upravičeno zgodovinski dogodek.« Vire za financiranje projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C zagotavlja kohezijski sklad Evropske unije v višini 32.063.882,44 evra. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Vodni sklad v višini 7.640.882,44 evra ter proračun sodelujočih občin v višini 9.671,550,00 evrov.

V okviru projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina omenjenih vodovodov za zaščitno vodnih virov je 252.486 m. S tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.