https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Pogin rib v Ledavi

12.08.2013 ob 8:16  

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, ki so se končale le z gmotno škodo, osem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, pogin rib, dva travniška požara in tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali pet tatvin, poškodovanje tuje stvari in dva vloma. Ljutomerski policisti so obravnavali tatvino menjalnega drobiža in šest zabojev piva z letne terase kopališča v Biotermah v Mali Nedelji in poškodovanje osebnega avtomobila. Soboški policisti so obravnavali vlom v skladišče trgovine, tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino denarja in osebnih dokumentov na počivališču v Murski Soboti. Radgonski so obravnavali vlom v garažo od koder je bilo ukradeno pnevmatsko kladivo in laserska vodna tehtnica. Lendavski pa tatvino goriva na bencinskem servisu in tatvino kolesa v Veliki Polani.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V bližini Turnišča je občan v reki Ledavi opazil poginule ribe. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za ribe zelenike v velikosti 10 do 20 centimetrov. Odvzeti so bili vzorci vode. O poginu so bile obveščene tudi pristojne službe.

Ker je čas dopustov, ki ga storilci kaznivih dejanj pogosteje izkoriščajo za vlome, rope, tatvine in druga kazniva dejanja, Vse naprošamo in pozivamo, da v primeru opažanja sumljivih oseb, ki z svojim obnašanjem, ravnanjem, izgledom ali zadrževanjem na določenem kraju vzbujajo sum, da so ali bodo izvršili kaznivo dejanje o tem nemudoma obvestite najbližjo policijsko postajo ali pokličete na telefonsko številko 113.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.