https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najboljši med iz Presike in Krapja

Gornja Radgona, 14.08.2013 ob 8:30  

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je 6. avgusta potekalo ocenjevanje medu z mednarodno udeležbo. Šampionski naziv sta prejela akacijev med Franca Belcla iz Presike in akacijev med Čebelarstva Tigeli iz Krapja.

Ocenjene so bile vrste medu Akacija, Cvetlični, Gozdni, Hoja, Lipa in Kostanj. Ocenjevalna komisija je vzorce medu ocenjevala po veljavnem pravilniku Čebelarske zveze Slovenije. Na vseh vzorcih so bile v skladu s pravilnikom predhodno opravljene meritve vsebnosti vode in elektrolitske prevodnosti.

Šampiona iz Presike in Krapja

Šampionski naziv sta si prislužila z najvišjim številom doseženih točk izmed vseh ocenjenih vzorcev Akacijev med (Franc Belcl iz Presike) ter Akacijev med (Čebelarstvo Tigeli iz Krapja).

Vir: Wikipedia

Prvaki sorte so z najvišjim številom doseženih točk v posamezni sorti (ob pogoju, da je bilo ocenjenih najmanj 15 ocenjenih vzorcev v sorti in da je bila dosežena zlata medalja) postali:

Akacijev med, Franc Belcl, Presika,

Akacijev med, Čebelarstvo Tigeli, Krapje,

Gozdni med I, Jožef Knez, Sp. Vižinga ter

Gozdni med II, Trajče Nikoloski, Ljubljana.

Predsednica ocenjevalne komisije je bila prof. dr.Terezija Golob, Biotehniška fakulteta Ljubljana, člani komisije pa: mag. Malči Božnar, Čebelarstvo Božnar d.o.o., prof. dr. Dragan Bubalo, Agronomski fakultet Zagreb, mag. Lidija Matavž, Nacionalni veterinarski inštitut OE Murska Sobota ter Franc Tratnjek, Biotehniška šola Rakičan.

Na ocenjevanju je sodelovalo skupno 50 čebelarjev z 72 vzorci medu iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine. Priznanja bodo podeljena na sejmu AGRA, ki bo letos potekal med 24. in 28. avgustom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.