https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na Svetovnem kongresu industrijske konoplje tudi strokovnjaki tujih držav

Lendava, 20.08.2013 ob 9:45  

Letošnji Svetovni kongres industrijske konoplje se bo dogajal drugo leto. Lansko leto je sodelovalo 36 držav, v sam kongres pa so se vključevali strokovnjakov iz vseh držav, tudi preko internetnih povezav. Preko facebooka, live video streama in drugih javnih obveščanj si je prireditev ogledalo več kot 12 tisoč gledalcev.


Celoten kongres je pripravljen v povezavi s sponzorji, brez državnih sredstev. V predprodaji so vstopnice 25 evrov, na dan kongresa 50 evrov na dan. Tridnevni paket stane 100 evrov in ni v predprodaji.

»Letos se bomo na kongresu posvetili globalnim inovacijam, kar je smisel celotnega projekta, da dobimo na področju konoplje, ki je bila izključena več kot 60 let iz pridelave in predelave, nove tehnološke produkte, izzive in tudi, da jo poudarimo v kuharstvu oziroma v kulinariki, saj je ena izmed najbolj hvaležnih in zdravih rastlin. Vendar žal še vedno neprimerno izločena iz naše prehrane.«

Celotna prireditev je  skoncentrirana na sejem AGRA v Gornji Radgoni in na predavalnico Dvojezične srednje šole v Lendavi. Preko elektronskih povezav se bo na kongres povezovalo več kot 72 držav.

Pester in poučno zanimiv program tudi preko spleta

Prvi dan kongresa, 24. avgusta, se bo na sejmu AGRA začelo tekmovanje v Globalnih tehnoloških inovacijah konoplje. Isti dan bo na sejmu v vzorčnem vrtu potekala tudi delavnica na temo Konoplja v hmelju.

V nedeljo, 25. avgusta, bodo potekale Globalne inovacije prehrane iz konoplje in tekmovanje v kuhanju, ki ga bodo izpeljali s posebno oddajo POP TV-ja. Sodelovali bodo s tujimi in šolanimi strokovnjaki Jemieja Oliverja in se povezovali z domačimi kuharji in inovatorji, ki bodo predstavili postrežno prehrano iz konoplje.

26. avgusta bo potekalo predavanje v predavalnici DSŠ Lendava in preko internetnih povezah iz celega sveta. Nekateri strokovnjaki bodo predavali direktno iz predavalnice, nekateri pa preko spleta. Na vseh predavanjih je najavljenih nekaj tujih gostov, ki se vključujejo v sam kongres. Predavanja bodo potekala na temo Tehnologija, proces izvajanja, optimizacija in inovacije za proizvodnjo in predelavo industrijske konoplje. V večernih urah bo potekala v Lovskem domu Lendava Stand up Cannabis komedija. V vseh programih bodo vključili tudi različne poučne filme iz tematike industrijske in medicinske konoplje.

Četrti dan kongresa, 27. avgusta, bodo potekala predavanja na temo Razvoj in optimatizacija novih sistemov proizvodnje konoplje, novi izvedbeni postopki in inovacije, razdeljeno na dva sklopa. Zvečer je organiziran večerni ogled znamenitosti Občine Lendava in ogled Stand up Cannabis komedije, drugi del.

Zadnji dan kongresa bo predavanje potekalo na temo Domače in mednarodno kmetijsko podjetništvo v konopljarstvu in spoznavanje novih poslovnih izzivov s konopljo kot obnovljivim virom energije in njen vpliv na podnebne spremembe. Na svečanem zaključku bo podelitev priznanj zmagovalcem in udeležencem na tekmovanju Globalnih tehnoloških inovacij konoplje.

»Namen našega kongresa je tudi, da se tem temam posvetimo, da organiziramo skupne ekipe in da na področju kmetijstva, tehnologije in zakonodaje naredimo tudi naslednji korak za naslednje leto in za v bodočnost konoplje.«

Več o samem kongresu si lahko pogledate na spletni strani http://www.world-hemp-congress.com/.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.