https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Prevažal šest državljanov Pakistana

20.08.2013 ob 7:40  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, enajst kaznivih dejanj, kršitev javnega reda in miru, požar in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Zjutraj ob 08.10 uri je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila v križišču Gregorčičeve ulice in Ulice Staneta Rozmana izsilil prednost mopedistki. Pri trčenju se je slednja lahko telesno poškodovala. V naselju Orehovci, je voznica osebnega avtomobila v levem blagem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala na desno bankino. Od tam pa na njivo, kjer se je z vozilom prevrnila. Pri tem se je lahko telesno poškodovala. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je osebni avtomobil vozila pod vplivom alkohola. V Radencih, je voznik osebnega avtomobila pri vključevanju v promet z dvorišča, izsilil prednost kolesarju, ki je trčil v osebni avtomobil. Pri trčenju se je kolesar lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali sedem tatvin, vlom v poslovne prostore, ponarejanje listin, povzročitev lahke telesne poškodbe in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti opravili kontrolo osebnega avtomobila, ki ga je vozil državljan Republike Madžarske. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v vozilu prevaža šest državljanov Pakistana, ki so v Slovenijo vstopili nezakonito. Tujec je bil pridržan in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku. Državljani Pakistana bodo vrnjeni madžarskim varnostnim organom.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršiteljici so policisti izdali plačilni nalog na podlagi Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali dopoldan na območju PP Ljutomer.    

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.