https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ironmani prihajajo v Bakovce na dvojni ultra triatlon

21.08.2013 ob 15:39  

Ta vikend se v Bakovce vrača dvojni ultra triatlon, ki šteje za svetovni pokal. Spremljalo ga bo odprto prvenstvo Slovenske vojske v triatlonu "za vse" ter živa glasba ob večerih.

 

Otvoritvena slovesnost se bo na Trgu kulture v Murski Soboti zgodila že v četrtek s kulturnim programom in padalskimi skoki. V petek pa tekmovalce že čaka začetek dolge dirke. Ob 16. uri bodo pričeli 20 krogov oziroma 7,6 km dolgo plavanje v murskosoboški kamenšnici. Za ta del tekmovanja bodo tekmovalci imeli štiri ure časa, torej do 20.00. Po zamahovanju in brcanju jih čaka 105 krogov gonjenja pedalov. To se bo odvijalo od kanala in skozi Bakovce. Za 360 km dolgo pot bodo imeli na voljo 15 ur. Kot da to ni dovolj, jih čaka še 56 krogov teka po Bakovcih. Za tek je prav tako na voljo 15 ur, odteči pa bodo morali 84,4 km, preden prispejo do cilja. Cesta, kjer se bo kolesarilo in teklo, bo popolnoma zaprta za promet. Triatlon za vse se bo odvil v soboto, ko bodo preplavali 380 m, prekolesarili 12 km in pretekli 3 km.

Foto: dvojni ultra triatlon 2012

Ob tem bo za gledalce in obiskovalce poskrbljeno z živo glasbo, v petek nastop skupine Sinji Galeb, v soboto pa mednarodno srečanje pihalnih orkestrov ob 85. obletnici Prekmurske godbe Bakovci, kasneje pa še duo Pajdaša in Miha Balažič.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem prostovoljcem, brez katerih ta dogodek ne bi mogel biti izpeljan.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2013 ob 22:06 Ironman gost

      Ironmani hodijo na ironman triatlone, kjer nastopa več tisoč tekmovalcev.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.