https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

PP Gornja Radgona: Opozorilo pred tujci, ki prosjačijo za staro železo

Gornja Radgona, 27.08.2013 ob 10:00  

V zadnjem času na območju PP Gornja Radgona beležijo povečano število pojava tujcev, ki od občanov prosjačijo za staro železo. Pri dejanjih postajajo vse bolj nasilni in vztrajajo pri tem, da od občanov poskušajo na vsak način pridobiti staro železo s tem, da se sprehajajo po dvoriščih in si ogledujejo gospodarska poslopja oz. mesta, kjer imajo ljudje shranjene razne predmete. Tujci izbirajo predvsem mesta, ki so odročna oz. težje dostopna, prav tako je zaznati, da izbirajo predvsem podeželja kjer so manjše kmetije oz. starejše hiše, kjer pretežno živi starejša populacija.


Pri tem tujci občasno izvršijo tudi kakšno tatvino, če pri hiši ni nikogar doma. Prav tako si tujci zapomnijo predmet, katerih jim osebe nočejo podariti in kasneje izvršijo tatvino.

Vir: Podarimo.si

Občane naprošajo, da tujcev, ki pobirajo oz. prosjačijo za starim železom ne spuščajo na svoja dvorišča in jim tam ne razkazujejo svojega premoženja saj s tem povečajo tveganje za samo tatvino oz, storitev kakšnega drugega kaznivega dejanja.

Obenem javnost obveščajo, da se pojavljajo tudi razni prodajalci posode, kompletov kuhinjskega pribora, motornih žag ipd. Pri tem ugotavljajo, da gre za ponarejene blagovne znamke in so izdelki nekvalitetni.

Občane naprošajo, da ne kupujejo takšnih izdelkov in ob pojavi tovrstnih prodajalcev obveščajo na telefonsko številko 113. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2013 ob 11:41 cigo gost

      te tujci so prokleti mađari kere trbej poklati

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.08.2013 ob 14:45 someone gost

      pozabo si povedati mađarski cigani...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.08.2013 ob 15:09 lol gost

      če komunala več ne vozi kosovne odpadke enkrat na leto mo pač njin davo gda pridejo. So bili pri meni z belin kombijen pa bila asrđđsta to romuna. Šparat sta odpelal pa nekšno železje

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2013 ob 7:37 smrkci gost

      Zato je kriva politika,ker ne zavaruje svojih državljanov.Ti pobiralci železa pa niso sami,mislim ponoči,ker imajo pomoč od domačina,ki na noč zasluži od 50€do70€.Ko pridejo k meni jim postrežem tako da bodo jedli na slamico.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2013 ob 12:12 eden gost

      to bi mogli policaji nadzorovati nej ljudi ki cel dan delamo spijemo liter vina te nas pa jebejo

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.