https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Salon Traminec na grad Negova letos privabil okoli 1500 obiskovalcev

Negova, 27.08.2013 ob 13:00  

Četrti Salon Traminec, ki je potekal včeraj, je na grad Negova pri Gornji Radgoni privabil številne obiskovalce. Tudi letos so organizatorji pripravili kvaliteten vinsko-kulinarični ter zabavno-umetniški program z Milanom Vincetičem, Andrejem Šifrerjem ter Vaskom Atanasovskim.

»Ta dogodek je nedvomno največji poslovno-družabni dogodek v Pomursko – Podravski regiji, na katerega pridejo pridelovalci, poznavalci in ljubitelji tako traminca kot lepote in umetnosti,« je povedala mag. Norma Bale, direktorica Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona in dodala, da poskušajo vsako leto povabiti izvajalce, ki bi bili zanimivi in hkrati dovolj avtorski, da bi na Salonu Traminec našli svoje mesto. Njihov cilj ni pripeljati velikih skupin, ampak si želijo bolj intimnega vzdušja, kar pa je bilo letos zaradi velikega števila obiskovalcev bolj oteženo.

Na pokušnjo več kot 120 tramincev iz devetih držav

Letošnji Salon traminec je postregel s štirimi novostmi: dodatna kulinarična doživetja so bila mogoča ob predložitvi negojev, kulinaričnih kupončkov, seveda pa je vsak obiskovalec dva negoja prejel že ob vstopnici. Poskusiti je bilo mogoče kulinarične umetnine in zaščitene štajersko-prekmurske specialitete z vrhunskimi slovenskimi kuharji. Poleg domačinov - Domačije Firbas in Turistične kmetije "Pri Alenki", so se predstavili še Gostilna VID, Hotel City Maribor, Thermana Laško, Hotel Livada Prestige, Terme Ptuj, Hotel Golte, JGZ Brdo, Turistično društvo Lindau, VSŠGT Maribor, Šunkarna Kodila in Japonska restavracija-Miyabi.

 Prav tako je vsak prejel svoj kozarec za traminec.

Jernej Dirnbek je premierno izvedel himno Salona traminec (njegovo avtorsko delo), ki je letos k besedilu dobila še glasbo. Na voljo je bila tudi Mala šola vinskih okusov, ki sta jo vodil enolog Danilo Steyer. Celoten Salon traminec pa je spremljala tudi razstava aranžmajev Vrtnega centra Kurbus Mele iz cvetic, ki so tramincu še posebej ljube – vrtnic.

Na pokušnjo je bilo 111 tramincev iz devetih držav, prvič pa so se predstavili tudi pridelovalci iz Češke, Madžarske, Srbije in Švice.

Za glasbeni del sta poskrbela Andrej Šifrer ter Vasko Atanasovski trio, nastopil pa je tudi slovenski pesnik iz Murske Sobote Milan Vincetič, ob koncu pa je bilo poskrbljeno tudi za  ognjeni spektakel.

Himna Salona Traminec:

Če si Štajerc, Belokranjec,

Kraševec, Gorenc, Tolminec,

naj si dómač ali stranjec,

pridi na Salon Traminec.

Če priznan si vinogradnik,

hud kletar ali gostinec,

al’ le zase sode prazniš,

vabljen na Salon Traminec.

Če ljubezen do kozarca

pne v življenja te vrtinec,

lahko noč in miren spanec

dal ti bo Salon Traminec.

In ko leta naredó ti

noge težke kakor svinec,

preden vdaš se, še poslednjič

stopi na Salon Traminec.

Do takrat pa vsako leto,

ko tahujša hica mine,

se podvizaj v Negovo,

kjer živi Salon Traminec.

Tud’ če vreme ga bo sralo

in igral bo Dalmatinec,

dost’ razlogov je ostalo

za še en Salon Traminec.

 

Nauk:

Da vam voljne bodo špranje

in živahen vaš bo klinec,

da ljubezen bo kot sanje,

si privoščite traminec.

 

Organizatorji presenečeni nad obiskom

»Organizatorji smo presenečeni nad obiskom, ki je vsako leto bolj množičen. Naslednje leto bomo dogodek poskušali vrniti v okvirje salona. ki vendarle združuje vrhunske slovenske kulinarike in evropske vinarje. Letošnja novost, Mala šola vinskih okusov, se je izkazala za odlično, tako da bomo v bodoče nadaljevali v smeri družabno-poslovno-izobraževalnega dogodka,« je po zaključenem Salonu Traminec povedala še mag. Norma Bale. Organizatorji dogodka so bili Kultprotur (Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona), Mediaspeed (medijska-foto&video agencija) ter Steyer vina - Hiša dišečega traminca.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.08.2013 ob 14:50 grrr gost

      slika 126 obej z desne, MILF HUNTER :D:D

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2013 ob 11:28 haha gost

      Jara gospoda.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2013 ob 13:00 hmmmmm gost

      Ene MILF-e so kar hude. Mmmmmm. Upam, da občasno v lajfu najdejo kakšnega konkretnega dedca. Ne takega z denarnico, ampak s pravim orodjem.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2013 ob 13:54 gost gost

      če bi se nej tak basali bi lejko 1500€ podarili tisti osnovni šouli nej pa samo 500€.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2013 ob 15:42 alf gost

      Prave MILF-e kak bi eno...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.