https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GOSPODARSTVO

Vlada bo rezala tudi prihodnje leto

27.08.2013 ob 12:00  

Med 20. in 25. septembrom bodo znani dodatni varčevalni ukrepi za polnjenje državnega proračuna, doleteli pa bodo skoraj vse.

Po poročanju Rtvslo.si naj vlada pokojnin ne bo nižala, bo pa okrog 400 tisoč upokojencev ostalo brez regresa. S tem bi vlada privarčevala okrog 90 milijonov evrov letno. Temu najbolj ostro nasprotujejo v DeSUS-u, Karl Erjavec pa naj bi že predlagal sestanek predsednikov vseh treh koalicijskih strank, v kolikor bo vlada vztrajala pri posegih v pokojnine. DeSUS predlaga namesto tega krizni davek.

Med predlogi je tudi znižanje socialnih transferjev za dva odstotka. Plače v javnem sektorju bodo po vsej verjetnosti ostale iste, se bo pa za en odstotek zmanjšalo število zaposlenih v javni upravi. Proračun se bo polnil tudi z davkom na nepremičnine in odpravo samodejnega usklajevanja davčnih olajšav z inflacijo. Če bo ta predlog sprejet, bodo davčni zavezanci plačali za tri odstotke več dohodnine. S tem bi proračun postal bogatejši za 29 milijonov evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2013 ob 7:18 smrkci gost

      Ma dosti mi je tega nakladanja in laži te vlade,niti ena vlada ni dosedaj naredila za ljudi,ki so brez poselni,HALO brez dela ni davkov.Dokler brez poselnim ne dajo dela,se država nebo rešila recesije in dokler bo politika tajkun bo država v recesiji.Država se pa naj ne primerja z Avstrijo,Švico ali Nemčijo,ker slovenija nikoli ni bila in nikoli nebo,lahko bi pa bila samo nemore, ker ima osle v politiki že 22 let.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2013 ob 7:39 Bandi gost

      Dotečas ka so delavci vladali so se ustvarjala delovna mesta zidale so se fabrike znali smo napraviti vse ,zdaj kda nam vladajo lidge z doktorati magisteriji pa seveda ekonomisti se več ne splača nikaj delati.Ja njin nej keri delajo za več kak dva 1000 mesečno večini lidi keri pa delajo za malo več kak za zajamčeno plačo pa še kak. Na vladi v politiki na vodilnih mestaj mamo lidi z izobrazbo šteri pa nemajo niti eden den v proizvodnji keri niti nevejo redno povedati dober den, ker od toga silnoga študija so tak zgubili kontakt z lidmi.Seveda pa majo kontak z računalnikom ,forumi porno stranmi pa tak dale.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2013 ob 7:53 gost dosta je gost

      Vse vlade v slov. od prve do zadnje so državo samo zapravlale in nej napravile nič. Pod vsako vlado nan je šlo slabše in niti en a je nej gledala za državljane,ampak za koristi posameznika.Pa to je jasno, ščitilo se je tajkune, lidje pa so živeli vedno slabše, te pa gučijo o socialni državi. Sosialna država je bila v socializmi, zdaj je nega, pa je nikdar več nede. Največ svinjarije za državo pa se je zodilo v obeh Janševih vladah in tudi razprtij med ljudmi. Za nega so pa krivi vsi drugi. Kak se vuple en obsojeni kvazi politik sploh še pojavljati na nekših skupih, ge se poveličuje nacizem? Dobro ka to vidijo tudi politiki po EU. Sicer pa valjda zdaj že zna, ka je zapečateni, nej samo doma, tudi v tujini, pa njemi je vseeno.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2013 ob 8:05 alternativa gost

      no končno te pomali vsi gor prišli ka se dogaja, telko samo ka nete pa na naslednjih volitvaj volili iste lopove ka van že 20 let kradnejo pa te se hejnjali štukati što je vejči lopov ali janša ali jankovič ali kučan. vse je tou ista banda.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2013 ob 11:03 Smrkete gost

      Na prihodkovni strani se ne dela nič, nič za privabljanje tujih investicij, le rezanje in nižanje že tako mizernega proračuna gospodinjstev, kako pomembna je domača potrošnja so lep primer zda, izvoz nemčija in privabljanje tujih investicij poljska... z ukrepi te vlade se le hitreje bližamo neizbežnemu, na dolgi rok bomo ujetniki stagnacijske spirale na zelo nizkem nivoju BDP.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.