https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

SDM uspešno zaključila humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin

28.08.2013 ob 13:00  

Pomurska regijska koordinacija slovenske demokratske mladine (SDM) je uspešno zaključila humanitarno akcijo zbiranja šolskih potrebščin Pomagajmo, za brezskrben korak v šolo vsem otrokom.


Vse večja brezposelnost, krčenje socialnih transferjev, nižanje dohodkov in povečanje davka le delno orišejo ekonomsko situacijo vse več družin in staršev, ki se tik pred začetkom novega šolskega leta soočajo s stisko, saj svojim šolarjem sami enostavno več ne zmorejo nuditi vedno dražje šolske opreme. V ta namen so se v Pomurski regijski koordinaciji SDM odločili, da organizirajo akcijo zbiranja šolskih potrebščin in tako pomagajo socialno ogroženim šolarjem.

Tako so člani Slovenske demokratske mladine strnili »moči« in v okviru akcije zbrali večje število zvezkov, svinčnikov, nalivnih peres, barvic, peresnic, šolskih torb, temper, risalnih blokov, skratka vseh osnovnih šolskih potrebščin, ki bodo mnogim šolarjem omogočile brezskrben začetek novega šolskega leta in pravico do enake možnosti za izobraževanje.

Humanitarno akcijo so izpeljali s pomočjo in s sodelovanjem Občine Cankova, podjetja Papir biro d.o.o. iz Murske Sobote in papirnice Biro d.o.o. iz Murske Sobote, ki so jim s svojim sodelovanjem pomagale zbrati večjo količino šolskih potrebščin, za kar se jim v imenu vseh pomoči potrebnih otrok najlepše zahvaljujejo. Vse zbrane šolske potrebščine pa so predali pomoči potrebnim otrokom s pomočjo Rdečega križa Slovenije, OE Murska Sobota, ki je poskrbel, da so prišle potrebščine v prave roke.

»Tako smo skupaj naredili majhen korak za nas, a velik za nekoga drugega,« je povedala predsednica pomurske regijske koordinacije SDM Ines Sukič.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.08.2013 ob 13:57 323232 gost

      Haha dobrodelne akcije političnih podmladkov so že same po sebi v osnovi najbole iskrene :))))

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.08.2013 ob 14:09 delajdobro gost

      hvale vredna akcija, sploh v današnjem času. Čestitke mladim!

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.08.2013 ob 14:18 Vlado gost

      Mogouče so nej iskrene so pa efektivne. Z izkazano iskrenostjo deca nemrejo kupiti zvezka, učbenika ali svinčnika.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.08.2013 ob 14:51 gost gost

      So efektivne. "Efektvino" pa je tudi podrobno fotografiranje dogodka in objava o tem. haha

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.08.2013 ob 16:41 Mladi Slovenec gost

      Ne glede na to, da ti mladi pripadajo politični stranki, so naredili zelo dobro delo, da so se odločili za zbiranje šolskih potrebščin, saj je namreč veliko takih, ki so pomoči potrebni. Pa kaj, če je to politični podmladek? Vsako opravljeno dobro delo se more slišati, pa naj bodo to politični podmladki, pripadniki kakih drugi organizacij, cerkev ali kdorkoli. Bi bilo pa lepo, da ne bi vsi spet samo pametovali na teh forumih in tudi vi kaj naredili.Vsa pohvala SDM za opravljeno dobro delo. Želim vam še več takih aktivnosti.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.08.2013 ob 17:27 nik gost

      kelko od teh je dobesedno zaposlenih????? Odgovor na tau pametnomi človeki vse povej!!!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.08.2013 ob 17:37 323232 gost

      Mladi Slovenec, na voljo je na tisoče organizacij, v katerih bi lahko mladi pobudniki izvedli takšno akcijo. Dijaške, študentske, človekoljubne, nevladne organizacije. Celo organizacije, ki jim je to prva naloga in imajo izkušnje. Oni pa to naredijo v okviru političnega podmladka. Naključje? Res je efekt za otroke dobrodošel, ampak ne gre za to. Gre v bistvu za izkoriščanje otroške bede za lastno promocijo v politične namene.

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.08.2013 ob 20:51 333222 gost

      beden si ti....popluvaš dobrodelno akcijo, vseeno čigava je....bolano, res! pa ti organiziraj kaj, ne samo šinfati.....ko se bomo rešili takšnega razmišljanja, bo v SLO boljše!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.08.2013 ob 22:35 323232 gost

      333222 ne vznemirjaj se saj si lepa na fotografijah

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      30.08.2013 ob 12:07 10 gost

      Bravo mladi demokrati, dokazali ste se z dejanji, za razliko od nekaterih, ki samo govorijo in kritizirajo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.