https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Karolini Starovasnik nagrada Antona Trstenjaka

Gornja Radgona, 29.08.2013 ob 11:00  

V občini Gornja Radgona je petčlanska komisija izbrala prejemnike letošnjih priznanj. Ob sedmih priznanjih bodo podelili še tri „nagrade župana“ za organizacije. Potrebna je le še potrditev občinskih svetnikov.

Komisija za priznanja, pohvale in nagrade občine Gornja Radgona je pregledala vseh 25 prejetih predlogov za različna priznanja in nagrade.Večje število kvalitetnih predlogov, tako zaslužnih posameznikov kot organizacij, je petčlanski komisiji povzročilo kar nekaj preglavic.

Prejemniki priznanj, izbrani s strani petčlanske komisije

Za zlati občinski grb je prispelo kar osem predlogov. In ker pravilnik o podeljevanju priznanj določa, da se zlati grb lahko podeli le posamezniku, je komisija najprej izločila tri predloge za organizacije in gospodarske subjekte. Med preostalimi petimi kandidati se je komisija odločila za ikono radgonskega in slovenskega strelstva, 78 – letnega Alojza Slaniča iz Gornje Radgone.

Za srebni grb je prispelo pet predlogov, komisija pa se je odločila za upokojeno predsednico Območnega združenja Rdečega križa Gornja Radgona in upokojeno pedagoginjo, 72-letno Trudo Kampuš iz Gornje Radgone.

Tudi za bronasti grb je prispelo pet predlogov, komisija pa je bila soglasna in je priznanje podelila podjetniku, 54 – letnemu Ivanu Šenekarju iz Spodnjih Ivanjcev.

Ker tudi letos niso razpisali najvišjega občinskega priznanja, torej naslova „Častni občan“, bo za leto 2013 podeljeno drugo najvišje priznanje – Nagrada akademika dr. Antona Trstenjaka. Omenjeno priznanje bo prejela upokojena ravnateljica šole OŠ dr. Antona 66 – letna Karolina Starovasnik iz Negove.

 

Komisija je prav tako podelila tri Listine občine Gornja Radgona, in sicer, 60-letnemu Jakobu Kolariču iz Spodnje Ščavnice, 52-letnemu Branku Pintariču z Orehovskega Vrha ter 58-letnemu Andreju Bohincu z Melov.

Nagrade župana za organizacije   

Poleg sedmih omenjenih priznanj, je komisija županu Antonu Kampušu predlagala, da podeli tri „nagrade župana“, in sicer organizacijam, ki so bile predlagane za „zlati grb“, a niso izpolnjevale pogojev. Gre za podjetje Container H.m.b.H z Dunaja, ki že tri desetletja sodeluje z radgonskim Arconotom, in kot skoraj stoodstotni lastnik največjega radgonskega podjetja, že desetletja skrbi za stotine družin, hkrati za različna društva iz občine in okolice. Ob tem naj bi župan podelil nagradi še Domu starejših občanov Gornja Radgona za prvo okroglo obletnico uspešnega delovanja, ter Kulturnemu društvu Pihalni orkester Gornja Radgona ob 90-letnici obstoja in uspešnega delovanja.

Potrebna je še potrditev svetnikov

Vse predloge komisije morajo sicer potrditi tudi člani občinskega sveta na septembrski seji, a je za pričakovati, da težav ne bo. Tako bosta župan Kampuš in predsednik občinske komisije za priznanja, pohvale in nagrade Zvonko Gredar, na svečani seji občinskega sveta, ki bo ob 1. oktobru – občinskemu prazniku, podelila vse predlagane nagrade in priznanja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.