https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Den meštrov z Goričkoga

Križevci, 04.09.2013 ob 7:30  

V nedeljo je pri športnem igrišču v Križevcih potekal že osmi den meštrov z Goričkoga, katerega namen je ohranjati kulturno dediščino in ljudsko izročilo. Na razstavno - prodajnih stojnicah so se predstavili gorički meštri s svojimi mojstrovinami in tako obiskovalcem pokazali, kaj nastaja izpod pridnih rok goričancev.

Na prireditvi se je letos predstavilo okrog dvajset rokodelcev oziroma mojstrov domače obrti, kateri pa niso mogli prikazati svojih ročnih spretnosti, saj jim je zagodlo vreme. Kljub temu pa so bili na stojnicah na voljo izdelki povezani z goričko dediščino, kot so kovaški, lončarski, pletarski izdelki, izdelki iz slame, ličja, stekla, lesa, voska, lesene igrače, čevlji, tekstilni in kvačkani izdelki, medenjaki in podobno. Izmed domačih dobrot pa so bili na voljo krušni izdelki, med, likerji in različna žganja. Ob vsem tem pa so se udeleženci lahko okrepčali s pravo sejemsko güjžino.

Prireditev pa so popestrili s kulturnim programom, v katerem so nastopili otroci, Ljudski pevci in godci TD Vrtanek Gornji Petrovci ter člani KUD Petőfi Sándor iz Domanjševcev. Povezovalca letošnje prireditve pa sta bila člana UO Goričkega drüjštva za lepše vütro Marta Horvat in Jožef Ritoper.

Med drugim je bil odprt tudi Vidrin center Aqualutra, kjer so si lahko ogledali razstavo in kratek film o vidri ter slišali zanimivosti iz vidrinega življenja. Med samo prireditvijo pa je potekal tudi pohod po Križevcih, na katerem so pohodniki spoznali lepote te goričke vasi.

Ob samem koncu prireditve pa so podelili tudi priznanja za Naj ograček na Goričkem. Naziv za naj vertinjo goričkoga ogračeka so letos pridobile Zdenka Gumilar iz Moščancev, Edita Časar iz Kruplivnika in Marta Horvat iz Moščancev. Več o preteklem razpisu te akcije, ki jo je organiziral Javni zavod Krajinski park Goričko in Goričko drüjštvo za lepše vütro si lahko preberete TUKAJ.

Več fotografij v spodnji geleriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.