https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Darja Kapun Grauf v POM-KLEPETU: Perspektivni poklici prihodnosti v tujini so zeleni poklici

Murska Sobota, 04.09.2013 ob 15:00  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostili Darjo Kapun Grauf, strokovno svetovalko Evropskega portala za zaposlitveno mobilnost (EURES).


Strokovna svetovalka je odgovarjala na vprašanja na temo iskanja zaposlitve na evropskem trgu dela, s področja praktičnih, pravnih in administrativnih zadev, povezanih z mobilnostjo na nacionalni in čezmejni ravni.

Na vprašanje, kateri so najbolj perspektivni poklici prihodnosti v tujini, nam je ga. Grauf odgovorila, da lahko na osnovi izkušenj pove, da so to poklici za strokovnjake informacijske tehnologije, vse bolj se uveljavljajo tudi ti zeleni poklici, poklici v zdravstvu, storitvene dejavnosti.

Prav tako je naše bralce zanimalo, kako lahko EURES svetovalec pomaga pri iskanju zaposlitve v Avstriji, ali si na Euresovem portalu najde službo sam in ga potem svetovalec le usmerja, ali mu mogoče lahko tudi on priporoča kakšno delovno mesto, ki bi bilo ustrezno zanj. Strokovna svetovalka je našim bralcem priporočila, da se  naj v tem primeru obrnejo na Eures portal, kjer lahko najdejo dnevno okoli 1.500.000 delovnih mest, katere lahko preglejujejo sami in v kolikor najdejo kaj ustreznega zase, se prijavijo na Eures portal na način, ki je naveden v objavi. Nekaj delovnih mest, ki jih posredujejo delodajalci ali Eures svetovalci iz drugih držav lahko najdejo tudi na nacionalnem Eures portalu:www.ess.gov.si.

 CELOTEN KLEPET SI LAHKO PREBERETE  - TUKAJ!  

 
Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

    Fotogalerija