https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOMENTAR

Vlado Žabot: Čas je, da s stisnjeno pestjo izrazimo svoj državljanski interes

4.9.2013  

Pisatelj Vlado Žabot, rojen v Šafarskem v Občini Razkrižje, ki že dalj časa deluje v Ljubljani in je med drugim bil tudi novinar v kulturni redakciji časopisa delo, štiri leta pa tudi predsednik Društva slovenskih pisateljev, za svoja dela pa je bil nagrajen s strani Prešernovega sklada in dobitnik Kersnika, se kritično odziva na stanje v Sloveniji.

Nihče v Sloveniji več ne more reči, da ne vidi, kako se pleni. In nihče v Sloveniji več ne more reči, da ne ve, da se pleni njegovo premoženje. Kdor si še zmeraj zatiska oči ali se slepi z že žaljivo podcenjujočimi in predrznimi manipulacijami ali s političnimi barvami plenilcev, bo pač zelo težko pogledal v oči svojim otrokom in vnukom, ki bodo ostali brez dediščine in perspektive. Takrat jim bo namreč treba priznati, da je bilo lagodneje ležati na kavču pred televizorjem ali politikantsko modrovati po bifejih ter gledati in poslušati, kako slovenski politični lopovi obtožujejo druge slovenske politične lopove, da so politični lopovi, kot pa vstati ter kratko in malo zaščititi lastno premoženje, dediščino, dostojanstvo in razvojno perspektivo.

Težko bo torej otroke in vnuke prepričati, da nismo videli in da nismo vedeli. In jim še težje priznati, da smo jim v vlogi brezvestnih političnih in državljanskih potrošnikov  z ležanjem in zmrdovanjem na kavču ali s kritizerskim modrovanjem po bifejih zapravili vso perspektivo in dostojanstvo.

 
Foto: siol.net

Resda je že veliko pokradenega. Resda je naša domovina z vsemi naravnimi danostmi, z izjemnim geostrateškim položajem in zapravljenimi priložnostmi na kolenih. Res pa je tudi, da smo za to kot njeni lastniki krivi tudi sami, saj smo predolgo verjeli lažem vsakokratnih lopovov v vseh treh vejah oblasti, ki so nas prepričevali, da so pravzaprav večji lopovi od njih neki drugi lopovi v ozadjih, medtem ko so v resnici eni in drugi nesramno kradli in zapravljali naše premoženje.

Svojevrsten in nikakor ne zanemarljiv poziv k vstaji okradenih, razžaljenih in ponižanih je zagotovo tudi drža in ukrepanje papeža Frančiška, ki si je, seveda ne brez razmisleka in razloga, za eksemplaričen primer izkoreninjenja izprijenosti in pohlepa izbral prav Slovenijo. Pokazal nam je, da na videz nedotakljivi in nenadomestljivi v resnici niso nedotakljivi in nenadomestljivi. Pri tem pa ga je treba razumeti tudi tako, da kot papež potrebuje našo civilno podporo in aktivnost v prizadevanjih za pravičnost in človeško dostojanstvo.  Zato mu je pred vso javnostjo, pred vso Evropo in svetom potrebno izreči velik HVALA! -  tudi s tem, da na 5. slovenski ljudski vstaji brez zadržkov jasno pokažemo in povemo, da se je čas iztekel tudi vsem slovenskim laičnim politikantskim in mafijskim lopovom.

Ni namreč res, da slovensko vstajništvo ni prineslo sprememb. In prav tako ni res, da so vstajniki »levičarska banda«, »zombiji«, »politikantski povzpetniki«, »paraziti« ipd. Vse takšne in drugačne slabšalne oznake so namreč lopovska manipulacija, s kakršno so in še bodo eni in drugi lopovi poskušali onemogočiti vstajo okradenih, razžaljenih in ponižanih. A vstajništvo je zagotovo v veliko oporo vsem, ki si odgovorno prizadevajo za transparentno gospodarjenje z javnim premoženjem, za vladavino prava, demokratičnih vrednot in človeškega dostojanstva.

Vsega tega torej ni več mogoče spregledati niti s kavča niti iz bifeja. Zato je čas, da bodisi na protestnem shodu bodisi ob oknih, z avtomobilsko hupo pred zgradbami vseh treh vej slovenske oblasti ali s stisnjeno pestjo izrazimo svoj državljanski interes obvarovanja preostalega skupnega premoženja in človeškega dostojanstva,  da izrazimo podporo vsem, ki si za uresničevanje tega interesa pogumno prizadevajo in da lopovom vseh političnih barv povemo, da niti v lastnem imenu niti v imenu svojih otrok in vnukov nismo in ne bomo na njihovi strani.

Vlado Žabot, pisatelj

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.09.2013 ob 11:11 vlado vlado gost

      Privilegiranec javnega sektorja in kvazi levice bi rad strašil ljudi, ki si kruh služijo s poštenim delom.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.09.2013 ob 15:15 lado gost

      ti si svoje odpikal......si pokazal, na kateri strani si in si soodgovoren za današnje stanje! Predlog: drži se raje knjige

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.09.2013 ob 18:13 Razkrižonec gost

      Več pronicljivosti, ne pa te prežvečene levičarske floskule: Vlado, po inštrukcije, na Razkrižje,bo treba.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.09.2013 ob 23:43 RobinHood gost

      No, Vlado, ne na pamet. Ko je bila še prejšnja vlada si kvasil neumnosti. Sedaj jih spet. Dvigni rit in res nekaj naredi. Sicer si pa sam bil pristaš teh, ki so postavili trenutno vlado. Sedaj pa imaš. Lepo je Janša povedal. Primite se za denarnice.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.09.2013 ob 1:22 lauraas gost

      Komu in kdaj bodo pa odgovarjali vsi krivci, ki so tako enostavno spustili balkanske bojevnike na prostost?

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.