https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Kuzma: Zmanjšali notranjo igralno površino na otroka, da bi jih lahko sprejeli vse

Kuzma, 05.09.2013 ob 9:19  

V sredo je na občini Kuzma potekala 19. redna seja občine Kuzma, na kateri so svetniki potrdili polletno poročilo izvrševanja proračuna občine za leto 2013  in sprejeli sklep o določitvi cene programov predšolske vzgoje.


Občinski svet je potrdil polletno poročilo izvrševanja proračuna občine za obdobje od 1.1. do 30.6.2013. V prvem polletju je imela občina 679.846 EUR prihodkov in 633.905 EUR odhodkov. Iz navedenega sledi, da znaša proračunski presežek v bilanci 45.941 EUR. Večino prihodkov so dosegli iz naslova davčnih prihodkov. Največji delež odhodkov pa zajemajo tekoči in investicijski odhodki.

V naslednji točki so svetniki obravnavali Odlok o II. rebalansu proračuna občine Kuzma za leto 2013. Po obravnavi bilance prihodkov in odhodkov ter računa financiranja z obrazložitvami so svetniki imeli na določene stvari različne poglede zaradi česar je prišlodo trenja med županom in nekaterimi svetniki. Kljub temu pa so, po daljši razpravi, sprejeli Odlok v prvi obravnavi z dogovorom, da se mora natančneje urediti oziroma opredeliti do druge obravnave.

Določili cene programa v vrtcu in zmanjšali igralno površino na otroka

Občinski svet občine Kuzma je sprejel sklep o določitvi cene programov predšolske vzgoje in plačila staršev ter o manjši notranji igralni površini v enoti vrtca pri Osnovni šoli Kuzma. Cena dnevnega programa v vrtcu tako znaša 321,18 EUR mesečno po otroku.

Za dneve odsotnosti, ko ni zagotovljeno varstvo, se za vsak dan odsotnosti otroka, staršem odšteje odbitek celotne dnevne oskrbnine. Za dneve odsotnosti otroka v primeru bolezni, se staršem višina plačila zniža za stroške neporabljenih živil. Za izostanek do dveh dni se stroški neporabljenih živil ne odbijejo, razen če je otrokova odsotnost pisno napovedana najmanj dva dni pred izostankom.

Če otrok zaradi bolezni ne obiskuje vrtca neprekinjeno več kot 20 zaporednih delovnih dni pa se staršem za dneve odsotnosti obračuna 50% cene, ki jo starši plačujejo v skladu s Pravilnikom o plačilih staršev za programe v vrtcih. Znižano plačilo morajo starši uveljaviti s pisno izjavo o odsotnosti otroka zaradi bolezni (zdravniško potrdilo), ki jo predložijo vrtcu.

Za neprekinjeno odsotnost otroka v vrtcu v času poletnih počitnic plačajo starši 20% stroškov oskrbnine, ki je bila določena z odločbo o znižanem plačilu za program vrtca. Starši pa morajo 10 dni pred nastopom odsotnosti s pisno izjavo, ki jo dobijo v vrtcu obvestiti vzgojiteljico.

Svetniki so tudi soglašali z manjšo igralno površino, kot je določena v pravilniku, saj dosledno zagotavljanje notranje igralne površine (najmanj 3 m2 na otroka) ne bi omogočilo sprejema vseh vpisanih otrok v vrtec.

Razdelili sredstva izvajalcem športnih programov

Med sejo je beseda stekla tudi o razdelitvi sredstev izvajalcem športnega programa. Svetnik in predsednik kluba Tromejnika Drago Šafer je predlagal, da poleg odobrenih sredstev, občina oprosti NK Tromejnik plačila zapadlih obveznosti do občine ter tako omogoči normalno delovanje kluba. Različna mnenja so bila podana tudi pri razpravi glede pravičnosti razdelitve sredstev določenim društvom. Svetniki so kljub temu potrdili letošnji zapisnik, vendar dali predlog, da se za naslednje leto bolj racionalno opredelijo kriteriji za razdelitev sredstev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.