https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Srečanje Tamare Vonta s pomurskimi Romi

Murska Sobota, 07.09.2013 ob 11:00  

Včeraj se je v Murski Soboti na sedežu Zveze Romov Slovenije mudila na obisku državna sekretarka v kabinetu predsednice vlade in vodja Urada za narodnosti Republike Slovenije Tamara Vonta.

Državna sekretarka je pred kratkim prevzela funkcijo vodje Urada za narodnosti Republike Slovenije, zato so jo predstavniki Zveze Romov Slovenije (ZRS) povabili na srečanje. Želeli so jo seznaniti z razmerami Romov v Pomurju. Predstavili so ji aktivnosti Zveze, delovanje Sveta romske skupnosti RS in romsko problematiko. Sama je povedala, da se v Pomurju vedno dobro počuti in da se že veseli obiska romskega naselja, saj je seznanjena, da so pomurska romska naselja precej drugačna od romskih naselij v posavskem delu Slovenije, od koder prihaja sama. Predsednik ZRS Jožek Horvat Muc je poudaril, da Romi v Pomurju skrbijo za razvoj romske kulture in zgodovine ter da si prizadevajo za akreditacijo romološkega študija.


V okviru srečanja si je ogledala tudi Evropski muzej romske kulture in zgodovine v Murski Soboti, kjer so predstavljeni elementi materialne kulture Romov v jugovzhodni Evropi, bivališče Romov, obrti in poklici Romov, glasba in ples ter romska oblačila. Svoje srečanje je zaključila z obiskom romskega naselja Vanča vas-Borejci.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.09.2013 ob 12:03 gouri gost

      Nej je že malo preveč poročanja pa filozofejranja in prikazovanja romskij težav?Ka pa ne romi nega rejvežov nega brezposelnij ?Se bejlin namenja telko pozornosti ?Se občina in država interesira kje bodomo bejli delali vse samo romi .Pa ka bi še uni meli ?Vse samo delo nej ?Konje Industrijsko cono muzeje marš naj idejo delat

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.09.2013 ob 13:02 rom gost

      tako je delo jim dati .vse privilegije ka jih majo pa u k i n u t i..oni samo znajo za pravice, za dolžnosti pa neščejo čuti. kda je podpora te je po tzgovinaj vse čarno, pa z taksijami se dajo voziti. za delo pa se nikši vrag ne trga .samo pomoć jim trbej davati idnouk naj bo že toga kunec. vonta pa se naj ukvarja z drugimi težavami ka jih ima prek preveč....

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.09.2013 ob 15:54 lauraas gost

      Dosti starcev ima penzijo od 200 do 250 eur, vsak rom pa ima večjo podporo in nima niti pol ure delovne dobe.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.09.2013 ob 12:01 lauraas gost

      Če romi doma ležijo, dobijo več, kot pa nakdo plačo, bili bi nori, če bi šli delat. Potem se pa še sramujejo, da so v Sloveniji.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.09.2013 ob 12:12 vrba gost

      tou si zdaj kučanovi pa glase ščejo nabirati.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.09.2013 ob 21:37 Ko te sisa gost

      Debela mrlina jankovicova domov si jih pelaj smrduja pisniva!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.12.2013 ob 0:21 TOMI gost

      RAZUMEM,DA JE ČLOVEK DEBELI,VOLTA,PA JE OBOPNA,MASNI LASJE NOBENA FRIZURA,ZATO PA SO JO DOLOČLI,DA KOMUNICIRA Z ROMI,SAJ TJA SPADA

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.12.2013 ob 7:51 gost gost

      ste se poglednoli doma v ogledalo? malo zdaj še na vago stopite. @lauraas, ti pa itak iz posta v post samo potrjuješ to ka si med najbole zabitimi na ton svejti. ge se sramujem ka si ti v sloveniji.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.