https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Prekolesarili kar tri dežele

07.09.2013 ob 14:00  

Javni zavod Krajinski park Goričko je danes organiziral drugi Trideželni kolesarski brevet Goričko-Raab-Őrség in osmi Trideželni kolesarski maraton Goričko-Raab-Őrség.


Danes ob osmih se je 24 kolesarjev izpred gradu pri Gradu na Goričkem pognalo na drugi Trideželni kolesarski brevet, ki je potekal od Grada do Kramarovcev, kjer so prečkali mejo in nadaljevali po sosednji Avstriji od St. Anna am Eigen do Eisenberga, kjer je bila prva kontrolna točka v Hotelu Das Eisenberg. Nato so se odpravili do Mogersdorfa, kjer so vstopili na Madžarsko in čez Monošter in Števanovcev nadaljevali nazaj do Slovenije oziroma Hodoša, kjer jih je v Metuljček baru čakala druga kontrolna točka. Nato pa so nadaljevali do Bukovniškega jezera in čez Moravskih Toplic, Vaneče in Prosečke vasi nazaj na Grad, kjer so zaključili svojo 205 kilometrsko dolgo pot.

Dve uri pozneje pa se je približno 40 kolesarjev podalo na že osmi Trideželni kolesarski maraton. Kolesarji so lahko izbirali med krajšo (55 km) in daljšo (90 km) potjo. Maraton, ki je vključen  v akcijo Slovenija kolesari 2013, je posvečen spominu na Martina Uitza (1952-2007), ki je bil iniciator, v povezovanju in spoznavanju kulturne krajine treh parkov ob nekdanji železni zavesi, tudi v gibanju na kolesih. S svojimi idejami in delom je veliko prispeval k ustanovitvi Krajinskega parka Goričko v letu 2003.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.