https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Občina Ljutomer: S športom in drugimi aktivnostmi v teden mobilnosti

Ljutomer, 12.09.2013 ob 7:00  

V torek  so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru pripravili novinarsko konferenco na temo: aktivnosti v okviru Evropskega tedna mobilnosti 2013 in akcijo "V službo s kolesom".



Poleg županje Olge Karba so predstavili aktivnosti v tednu mobilnosti, ki bo trajal od 16. do 22. septembra, tudi Darja Košič Auer, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Marjeta Kuhar, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Marija Pušenjak, ravnateljca Vrtca Ljutomer, Marjan Munda, predsednik Lokalne podporne skupine za vzpodbujanje trajnostne mobilnosti, komandir policijske postaje Ljutomer Roman Zver in Mitja Kolbl, vodja projekta trajnostne mobilnosti občine Ljutomer.

Tedna mobilnosti se občina Ljutomer udeležuje že drugič. Prvič leta 2006 kjer so bili samo en dan brez avtomobila. To leto pa so se odločili, da bodo aktivni  celi teden. V tem času bodo vključena številna podjetja, ki bodo sodelovala v projektu ”v službo s kolesom”. Podjetja, ki bodo vzpodbujala svoje zaposlene k tej akciji in tisto, ki bo naredilo največ kilometrov prevoženih na zaposlenega, bo za nagrado dobilo kolo, ki ga bodo lahko uporabljali za službene namene. Izmed vseh sodelujočih zaposlenih, ki bodo v tej akciji sodelovali, bodo v petek 20. septembra na glavnem trgu izžrebali enega, ki bo prejel novo kolo. OŠ bo dobila za fotonatečaj fotoaparat s pripomočki in novo kolo, vrtec bo prejel skiroje, vse občane pa bodo skozi celi teden obveščali preko zloženk in obvestil. V tem tednu bodo zaprli cesto do šole ter preučili kašne so prednosti in kakšne slabosti takšnega dejanja.

Možno bo brezplačno koriščenje športnih objektov, tenis igrišč, športnega stadiona in igrišča odbojke na mivki na letnem kopališču. LTO Ljutomer bo omogočal brezplačen najem koles in kolesarskih čelad. V petek popoldne bodo izvedli promocijo električnih vozil, električnega avtomobila in električnih koles ki jih bodo dobili na ogled s strani podjetja Elektro Maribor. Izvedli bodo družinski pohod na temo čistejšega zraka, voznike bodo ozaveščali o pomenu prometnega znaka Območje umirjenega prometa in še mnogo različnih aktivnosti ter tako pripomogli k čistejšemu zraku ter bolj zdravim načinom življenja. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.09.2013 ob 8:22 Ž(upanja) gost

      Županja poskrbi za kolesarske steze, tole je mlatenje prazne slame.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.