https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Tretji dan kickboxinga v znamenju legende kickboxinga in taekwon-doja Tomaža Barade

Murska Sobota, 12.9.2013  

Tomaž Barada se lahko pohvali s petimi naslovi svetovnega prvaka v WAKO kickboxinga, s šestimi naslovi evropskega prvaka v isti disciplini. Upokojil se je leta 2004 z rekordom 84 zmag in 0 porazov.

To je bil njegov prvi obisk v pomurski prestolnici. Barada je bil izredno pozitivno presenečen nad storjenim v novo ustanovljenem klubu. "V kratkem času so naredili veliko, z malim finančnim vložkom, a z veliko truda", je dejal Tomaž, ki ima v Mariboru športni center. Od Pomurcev k njemu hodi le David Žibrat, od katerega si obetamo vsaj medaljo na svetovnem prvenstvu v Turčiji konec novembra.

Tomaž se v soboto z mladinci odpravlja na evropsko prvenstvo na Poljsko, svetovno v taekwon-doju konec novembra, konec novembra pa še na svetovno v kickboxingu v Turčijo. Na teh tekmovanjih največ pričakuje od Vida Kajtne in Nejca Gazvode, ter seveda od Davida Žibrata. Svetovni in evropski prvak v težki kategoriji Mitja Potočnik pa se tekmovanj ne bo udeležil zaradi službenih obveznosti; varuje namreč predsednika države Boruta Pahorja, zato se ni mogel udeleževati treningov, kot bi bilo potrebno.

Tomaž je s stanjem borilnih športov, predvsem kickboxingom, v Sloveniji zelo zadovoljen, "imamo dobre rezultate v Evropi in svetu. V državi je finančna kriza, a imamo veliko talentov in ljubiteljev tega športa", je zaključil Mariborčan.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija