https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Murska Sobota: Kadrovska komisija ostaja v isti postavi s Slavincem na čelu

Murska Sobota, 13.09.2013 ob 10:17  

Mestni svetniki in župan so včeraj nadaljevali 19. redno sejo, ki je ostala od junija, nato pa še 20. redno sejo. Najbolj vroča tematika je bil predlog razrešitve mag. Roberta Celeca in Cvetke Škafar z mesta članov KMVVI-ja in dr. Mitje Slavinca z mesta predsednika iste komisije.

Na nadaljevanju 19. redne seje so svetniki soglasno sprejeli nov svet javnega zavod OŠ I Murska Sobota. Predstavniki ustanovitelja sveta so tako postali Geza Kišfavli, Marjeta Obal in Robert Zelko. Soglasno so tudi sprejeli razrešitev člana sveta javnega zavoda MiKK ter namesto njega izglasovali Samuela Friškiča. Ob koncu 19. seje so sledili še predlogi in pobude članov mestnega sveta.

Stara Ekonomska šola bo na voljo nevladnim organizacijam in društvom

Po predlogih in pobudah je župan seznanil svetnike o dogovarjanju s pravosodnim ministrstvom o petletnem brezplačnem najemu stare ekonomske šole od države. Stavbi bi nato občina zastonj ponudila nevladnim organizacijam, ki nimajo svojih prostorov. Zaradi dotrajanosti notranjosti pa bi bilo potrebno le-to obnoviti.

Projekt za kakovost zraka vreden 35 milijonov evrov

V začetku 20. seje so svetniki soglasno sprejeli odlok o načinu izvajanja obvezne občinske gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov. Prav tako so soglasno potrdili odlok o podelitvi koncesije za zbiranje določenih vrst komunalnih odpadkov, koncesionarja za obdobje pet let bodo iskali na javnih razpisih. Sledila je predstavitev odloka o načrtu za kakovost zraka na območju Mestne občine Murska Sobota in njene naloge s strani Jožeta Jurše z Direktorata za okolje. Na območju občine je, predvsem pozimi zaradi kurjenje, veliko prašnih delcev, kar skrajšuje življenjsko dobo občanom za 8 mesecev. Viri teh delcev so na treh področjih: male kurilne naprave, motoriziran promet, drugi (nedoločeni) viri. Rešitve vidijo v geotermalni obnovljivih virih, dodatnih izolacijah vseh stavb (občane bi delno financirala država in občina), preusmeritev motoriziranega osebnega prometa na javnega, ozelenitev le-tega in prehod na kolesa ali pešačenje, medtem ko industrije zaradi krize ne bodo obremenjevali, ker se bojijo negativnih gospodarskih učinkov. Projekt je ocenjen na 35 milijonov evrov. Svetniki so soglasno s 25 glasovi za in 0 proti sprejeli ta odlok.

Mag. Celec, Škafarjeva in dr. Slavinec po burni razpravi ostajajo v KMVVI

Sledila pa je najbolj vroča točka dnevnega reda. Devet svetnikov (Davor Škorjanec, Ludvik Zelko, Dezider Šooš, Jožef Casar, Angela Novak, Suzana Varga, Jožica Viher in Simona Čopi) je podpisalo predlog za razrešitev Cvetke Škafar in mag. Roberta Celeca iz komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja ter dr. Mitje Slavinca z mesta predsednika iste komisije. Obenem so predlagali tri nove člane, namesto Celeca in Škafarjeve so predlagali Jožefa Casarja in Andreja Mešiča, namesto dr. Mitje Slavinca pa Tomaža Dundeka. Najprej se je vnela burna razprava o pravni podlagi predoga. Nasprotniki predloga so se sklicevali na 68. člen poslovnika, ki pravi, da lahko le KMVVI predlaga nove člane in ne svetniki, ki so zahtevali razrešitev trojice. Župan je trdil drugače in kot dokaz predočil mnenje ministra Viranta, da lahko o tem odločajo tudi svetniki sami. Mag. Gujt je županu očital krvno maščevanje, da skuša napako odpraviti z napako. Po podajanju žogice je prišlo do tajnega glasovanja, ki so ga predlagali Zoran kos, Iztok Zrinski, Goran Miloševič, mag. Robert Celec, mag. Marjan Gujt, dr. Mitja Slavinec in mag. Nataša Horvat. 13 svetnikov je glasovalo za razrešitev mag. Celeca in Škafarjeve, enako število je glasovalo proti. Sklep ni bil sprejet. Casar in Mešič sta prejela 12 glasov za in 13 proti (nista bila izvoljena v komisijo), dr. Slavinec je prejel 9 glasov za in 15 proti (ni bil razrešen z mesta predsednika komisije), Dundek je prejel 10 glasov za in 15 proti (ni bil sprejet za predsednika komisije).

Občina bo namenila 30.000 evrov za družino v socialni stiski, Buzeti ne bo urednik Soboških novin

Po dolgotrajni debati in tajnem glasovanju je tako kadrovska komisija ostala ista. V nadaljevanju so svetniki županu izglasovali pooblastilo za sklepanje pravnih poslov pri odločitvi pripadajočih zemljišč v občini Murska Sobota in sprejeli sklep o dopolnitvi načrta ravnanja z nepremičnim premoženjem. V deveti točki so svetniki soglasno izglasovali dotacijo Javnemu stanovanjskemu skladu Murska Sobota v višini 30.000 evrov. Sklad bo prispeval enak znesek za nakup stanovanja družini z gibalno oviranim otrokom.

Še ena zanimiva točka je bilo odločanje o novem oz. starem uredniku Soboških novin. Kadrovska komisija je prejela dve vlogi, zdajšnje urednice Vide Lukač in Tadeja Buzetija, in kot najprimernejšega kandidata mestnemu svetu predlagala slednjega. V svojem nagovoru je Buzeti povedal, da ima jasno vizijo in fokus, ki si ju z ekipo želi uresničiti - Soboške novine kot najboljši občinski časopis v Sloveniji.  Buzeti je v nagovoru predstavil še svojo dozdajšnjo kariero in dosežke, kritično refleksijo sedanjega stanja ter podal konkretne predloge za vsaj 50 % boljše Soboške novine. Skupina svetnikov je nato predlagala tajno glasovanje, za katerega je glasovalo 13 svetnikov, 13 jih je bilo proti. Enaka porazdelitev glasov je bila ob glasovanju za novega urednika. Razpis za urednika Soboških novin se bo tako ponovil.

Za konec so svetniki izglasovali še predstavnike ustanovitelja sveta javnega zavoda OŠ II, to so Nuša Grah, Zoran Kos in Angela Novak. Na OŠ III so to Marija Bačič, Jožef Casar in Stanislav Jančar. Za člane Javnega stanovanjskega sklada pa so izglasovali Melito Domljan, Sabino Gutalj, Stanislava Litropa, Ivana Obala in Darka Petrijana.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.