https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Slavnostna seja ob 7. občinskem prazniku občine Apače

15.09.2013 ob 9:10  

Včeraj, 14. 9. 2013, je v občini Apače potekala slavnostna seja občinskega sveta ob 7. prazniku občine s podelitvijo priznanj.


Plaketa Zlati grb je podeljena Anici Lebar

Na slavnostni seji ob 7. občinskem prazniku občine Apače so podelili priznanja naslednjim kandidatom:

  • plaketa zlati grb za izredno življenjsko delo Anici Lebar,
  • plaketa srebrni grb za pomembno življenjsko delo Antonu Lorbeku
  • in plaketa bronasti grb za uspeh in spodbudno delo Majdi Zver.

Priznanja župana so prejeli naslednji kandidati: Tomaž Jaušovec, Ivan Črnčec, Boštjan Petek, družina Semler in Anton Kurbos.

Večnamenski dom v Segovcih odprl svoja vrata

Župan občine Apače Franc Pižmoht je med drugim povedal, "prehojena pot občine je bila kratka, vendar bogata in uspešna, izboljšujejo se bogoji za življenje in delo naših občasnov." Župan meni, da so v 7. letih obstoja občine dokazali, da so lahko uspešne in razvojno naravnane tudi majhne občine z manj kot 5000 prebivalci. Predstavil je nekaj pomembnejših projektov, ki so jih izvedli v zadnjem letu in projekte s katerimi bodo pričeli.

Letos v mesecu juliju so svojemu namenu predali nov gasilski dom v Apačah, pred kratkim so zaključili projekt ureditve infrastrukture (povezav v naselju Žepovci), ki obsega posodobitev 2 cest in javno razsvetljavo, zaključena je tudi investicija večnamenskega doma v Segovcih. V teku je investicija obnove kulturnega doma, stare telovadnice v Apačah in ureditev upravnih prostorov za občinsko upravo ter ureditev okolice kulturnega doma. Začeli bodo s projektom izgradnje vodovoda, v sklopu pomurski vodovod sistem C. Zgrajenega bo 39 km vodovodnega omrežja. S tem bodo večini prebivalcem občine zagotovili oskrbo s pitno vodo. Zgradili bodo 13 km kanalizacijskega omrežja in usposobili čistilno napravo v Segovcih. Sočasno bodo začeli s projektom sanacije vodnih zajetij Segovci in Podgrad.

Dogajanje je popestril koncert pihalnega orkestra Apače.

 

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.