https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Otvoritev kolesarskih počivališč v Puconcih, Tišini in Gradu

16.09.2013 ob 14:00  

V soboto je bila v Lemerju pred kolesarskim počivališčem izvedena tiskovna konferenca v okviru projekta Kolesarska počivališča, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja; Evropa investira v podeželje. Predstavljeni so bili zadani cilji in rezultati projekta.


Občina Puconci se je namreč skupaj s projektnimi partnerji Občino Tišina, Občino Grad in Razvojnim zavodom Občine Puconci v letu 2012 prijavila na javni poziv za zbiranje predlogov za Načrt izvedbenih projektov Lokalne akcijske skupine LAS Goričko. Razlog, da se občine povezale in pripravile skupen projekt izhaja iz dejstva, da imajo vse tri občine na podlagi razpoložljivih turističnih potencialov v okviru rekreativnega - športnega turizma zelo ugodne možnosti za razvoj kolesarstva. Turizem predstavlja razvojno priložnost območja vseh treh občin. Razvoj kakovostnejšega turizma pa zahteva vse večja vlaganja v turistično infrastrukturo, med katere spada tudi infrastruktura kolesarskih poti.

S postavitvijo identičnih kolesarskih počivališč so v okviru projekta tako povečali varnost kolesarjev v prometu hkrati pa še pripomogli k razvoju vasi in ruralne infrastrukture.  Vse tri občine tudi nekako stremimo k spodbujanju kolesarjenja, saj ta prispeva k boljšemu zdravju in zdravemu življenjskemu slogu posameznika.

V okviru projekta je postavljenih devet identičnih kolesarskih počivališč in na enem obstoječem kolesarskem počivališču nadstrešekNa območju Občine Puconci so postavljena štiri kolesarska počivališča (v vaseh Lemerje, Bodonci, Mačkovci in Puconci), na območju Občine Tišina tri kolesarska počivališča (v vaseh Krajna, Petanjci in Murski Črnci) in en nadstrešek (v vasi Gederovci) ter dve na območju Občine Grad (v vasi Dolnji Slaveči in Radovci).

Kolesarska počivališča so zasnovana tako, da sovpadajo s podeželsko okolico, izdelana so v celoti iz lesa in se stojijo iz nadstreška, ki bo nudil zavetje pred različnimi vremenskimi razmerami in pripadajočo opremo, ki zajema mizo z dvema klopema, zraven je postavljeno stojalo za kolesa ter koš za smeti.

Koristniki rezultatov projekta bodo predvsem vsi, ki se ukvarjajo s kolesarstvom in sicer rekreativno, športno ali izletniško. Posebni koristniki bodo mlade družine z otroci, ki bodo z urejenimi počivališči pridobili prostor za okrepčilo in počitek najmlajših.Na območju vseh treh občin se nahaja tudi vse več turistov, ki si dopustniški dan popestrijo z individualnim potepom po krajih Goričkega in Ravenskega. Tudi osnovne šole so s projektom pridobila ustrezna in varna počivališča na svojih organiziranih kolesarskih dnevih oziroma drugih dogodkih.

Sicer pa so v dopoldanskem času izvedli tudi kolesarsko turo med kolesarskimi počivališči in na ta način seznanili širši krog kolesarjev z postavitvijo počivališč. Kolesarske ture so se udeležili kolesarji iz območja vseh treh občin, ter tudi drugih krajev v okolici.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2013 ob 18:39 kolesar gost

      Zelo lepo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.