https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mirko Tuš ostaja najbogatejši Slovenec

02.11.2010 ob 19:50  

Časnik Finance je predčasno objavil lestvico petih najbogatejših Slovencev, na kateri je še vedno na prvem mestu Mirko Tuš. Njegovo premoženje se je skoraj prepolovilo.

Že drugo leto zapored je premoženje stotih najbogatejših Slovencev skopnelo za petino in znaša "le" še 2,54 milijarde evrov. Celotna lestvica bo objavljena v reviji Manager, ki izide jutri, Finance pa so predčasno objavile lestvico petih najbogatejših Slovencev.

Prva trojica nespremenjena - Tuš, Lah in Horvat

Še vedno je najbogatejši Slovenec Mirko Tuš - foto: Finance.si

Tako kot na lanskoletni lestvici prvo mesto še vedno zaseda Mirko Tuš, vendar se je njegovo premoženje skoraj prepolovilo in namesto 340,6 milijonov evrov znaša le še 196,2 milijona evrov. Sprememb ni niti na drugem ali tretjem mestu, kjer se še vedno nahajata Igor Lah (166,5 milijona evrov) in Darko Horvat (112,8 milijona evrov). Novinca med prvih pet sta Sandi Češko, katerega premoženje je težko 87,2 milijona evrov, in Tomaž Lovše, ki ima "pod palcem" štiri milijone evrov manj.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 20:37 cvetko

      Recesija se pozna vsepovsod.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. blue
      03.11.2010 ob 10:01 blue

      Če ne naprave svoje politika, kera be mogla skrbete za pravilnosti in sodni sistem pa pač naprave svoje trg :) Zakon ka so se spucale šrote, bavčare... ale ka do siromačeke z 2 milijonama kere majo po razneh bankah :(

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. brigitka
      04.11.2010 ob 10:39 brigitka

      To je ukraden prispevek iz SIOL-ovega portala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.