https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: OŠ Gornja Radgona posvetila prvi športni dan dnevu brez avtomobila

Gornja Radgona, 20.09.2013 ob 14:45  

Včeraj so na Osnovni šoli Gornja Radgona v okviru "Evropskega tedna mobilnosti" pripravili 1. skupni športni dan: "Dan brez avtomobila".


Evropskemu tednu mobilnosti se je priključila tudi OŠ Gornja Radgona. Starše so ta dan prosili, da parkirajo avtomobile na parkirišču pri vojašnici ali za avtobusno postajo in pridejo z otroki do šole peš.

Evropski teden mobilnosti, ki poteka pod geslom "Vaš korak za čistejši zrak", si letos prizadeva za čistejši zrak in tako za zmanjšanje pojavnosti številnih bolezni povezanih z onesnaženostjo zraka. Tudi letos so v pobudi sodelovale številne slovenske občine, ki so zaprle del svojih ulic za avtomobile, pripravile vrsto zanimivih prireditev in izvedle različne ukrepe za trajnostno mobilnost, da bi tako spodbudile hojo, kolesarjenje in uporabo javnega prevoza.

 

Za starejše učence so organizirali pohod in kolesarjenje, mlajšim pa v telovadnici in na igrišču za šolo predstavili naslednje športe: rokomet, nogomet in golf. Učence je pozdravil ravnatelj Dušan Zagorc in jim zaželel srečno ter predvsem varno pot.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.