https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Denarna pomoč študentom v stiski

03.11.2010 ob 10:23  

Fundacija Študentski tolar bo v okviru razpisa za reševanje trenutne socialne stiske študentov in pomoči socialno ogroženim študentom razdelila 160 tisoč evrov. Razpis velja za študente ljubljanske univerze.

Cilj razpisa je dodelitev nepovratne denarne in namenske denarne pomoči prosilcem, ki izpolnjujejo pogoje in merila iz razpisa in so na njem izbrani. Okvirna višina sredstev celotnega razpisa znaša 150.000 evrov za nepovratno denarno pomoč in 10.000 za namensko denarno pomoč.

Pogoji in višina denarne pomoči

Posameznemu prosilcu se sme dodeliti denarno pomoč v enkratnem znesku 500 € (z besedami: petsto evrov) in namensko denarno pomoč v enkratnem znesku 200 € (z besedo dvesto evrov).

Pomoč se lahko dodeli samo prosilcem, ki:

  • imajo status študenta na kateremkoli visokošolskem ali univerzitetnem zavodu članice ŠOU v Ljubljani in niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje kot iskalci zaposlitve;
  • so prvo leto brez statusa študenta in so vpisani na kateremkoli visokošolskem ali univerzitetnem zavodu članice ŠOU v Ljubljani ter niso v rednem delovnem razmerju ali prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje kot iskalci zaposlitve.

Ostali pogoji: 

  • prosilec je v socialni stiski;
  • pomoč bo prosilcu pomagala pri razreševanju socialne stiske.

CELOTEN RAZPIS NAJDETE TUKAJ

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. lepi
      03.11.2010 ob 10:29 lepi

      Zakon, za brucovanja de :)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. cvetko
      03.11.2010 ob 12:43 cvetko

      Spet bodo eni to dobili, ki niso opravičeni do tega nadomestila. Reveži pa bodo ostali brez.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.