https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Veliki Polani na Marofu »Jesen na prekmurskih poljih«

Velika Polana, 24.09.2013 ob 8:00  

V organizaciji Zavoda Zarum iz Trnja, katerega ustanoviteljica je Marjana Kmet, je od 20. do 22. septembra 2013 v Veliki Polani na Marofu potekala 1. mednarodna slikarska kolonija - Jesen na prekmurskih poljih, ki se ga je udeležilo 12 uveljavljenih slikark in slikarjev iz Slovenije in Hrvaške.


Kolonije so se udeležili Rajko Ferk iz Spodnjega Dupleka, Gregor Magdič iz Turnišča, Andrej Okreša iz Maribora, Marjana Kmet iz Velike Polane, Zvonko Bartok iz Maribora, Marija Pavlić iz Murske Sobote, Branko Počkar iz Selnice ob Dravi, Marjan Pintar z Miklavža na Dravskem polju, Jozo Pišković iz Slavonskega Broda, Anto Nikolić iz Vukovarja in Janja Blažona iz Varaždina.  Udeleženci so ustvarili 20 likovnih del: akvarelov, akrila in olja.

Tri dni pred kolonijo pa je na Marofu v Veliki Polani potekala še delavnica akvarela in pastela,ki sta jo vodila hrvaška mojstra Anto Nikolić (akvarel) Jozo Pišković. Delavnice se je udeležilo 10 udeleženk in udeležencev iz Prekmurja, Varaždina in Maribora, ki so se učili obeh slikarskih tehnik. Glavni namen dogajanja pa je bila popestritev kulturnega delovanja v občini Velika Polana in v tem delu Slovenije, sodelovanje s sosednjimi mesti, druženje umetnikov (slikarjev, pesnikov, pisateljev). Dogajanje je sicer bilo organizirano brez podpore lokalne skupnosti.


Po programu je v petek, 20. septembra 2013, potekalo zbiranje slikark in slikarjev v Apartmajih Marof v Veliki Polani. Nato je sledil ogled Prekmurja ter pokušina prekmurskih dobrot in vin v vinski kleti turistične kmetije Puhan v Bogojini. Zvečer je bil na posestvu Marof v Veliki Polani spoznavni večer.
V soboto, 21. september 2013, so na posestvu Marof v Veliki Polani umetniki ves dan ustvarjali svoja likovna dela, v nedeljo, 22. septembra 2013 dopoldan, so umetniki zaključevali svoje likovne stvaritve in pripravljali interno razstavo, ki je bila kar na posestvu Marof pri Kmetovih.


Uradna otvoritev razstave slikarskih del nastalih na »Mednarodni likovni koloniji – Jesen na prekmurskih poljih 2013« pa bo v četrtek, 3. oktobra 2013, ob 19. uri v Lendavi na galeriji Gledališke in koncertne dvorane – kulturni dom.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2013 ob 15:31 krofaš gost

      dajte spakivajte se delat bole kaj koristniga kak pa tou brezvezno rijsanje .marš

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.09.2013 ob 17:25 česnek gost

      krofaš tij si pa rejsan velki antikulturnik.

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.09.2013 ob 17:44 antikrofaš gost

      krofaš je pravi zaostali vo sklepani marko, plod incesta!

      7 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.09.2013 ob 18:14 vinko megla gost

      Tej v toj polani tak nemajo nika pametnoga zdaj rijšejo te do palik tikvi pucali pa keruzo lupali in tak dale glavno da iz turističnoga društva peneze vlečejo kmetje zabiti a mi za njih naj delamo da bojo oni z temi glupostmi se igrali kmetavzari sram vas je lejko...@vvv KMETOVJE.

      9 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.09.2013 ob 18:19 gomilice gost

      vinko megla ------ prav maš in istino si napijsal bougi cejlo leto den kradnejo .ka bi pa komi pomogli kaj napraviti pa bi bejžali kak vrag pred krijžon .sraunjeki posrani

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      25.09.2013 ob 12:09 gašoz gost

      Vinko Megla, dobro preberi, preden kvasiš neumnosti. Lepo je napisano, da je prireditev organizirana brez podpore lokalne skupnosti.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.09.2013 ob 12:20 gost gost

      bogme ste za doj strliti. čisto prav majo tisti ka nas prekmurce označujejo za nerazgledane primitivce. korfaš pa kompanija zgoraj samo potrjujejo tej trditve.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      25.09.2013 ob 12:54 Marjana Kmet gost

      Dragi prijatelji, vesela sem, da ste pohvalili našo dejavnost in da ste odreagirali, vsak na svoj način pač. Na tem mestu se tudi zahvaljujem edinemu , ki nas je podprl , gospodu Jožetu Puhanu, ki nas je prijazno sprejel in pogostil. Nekaterim pa ni do umetnosti in kulture in prav je tako. Eni lupajo , eni pa slikajo. Ne vem pa, zakaj so potem vse cerkve in kapelice poslikane in okrašene, če umetnost ni dana od Boga. V Prekmurju , v Sloveniji , v sosednjih državah, v Evropi , na celem svetu je mnogim ljudem Bog podaril ustvarjalnega duha in talente. Ne razumem kaj je v tem slabega, če se družimo in skušamo polepšati življenje s slikami, glasbo, pesmijo. Verjemite da ne dobimo nikakeršne odškodnine za točo in sušo, nikakršnih subvencij za obdelovanje platna in papirja. Nekateri kukurco sadijo prav zato, mi pa jo samo slikamo in upam, da s tem res ne škodujemo nikomur.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.09.2013 ob 13:07 Andrej gost

      Marjana Kmet, bilo je krasno in še več tega. Zgornji komentarji pa niso omembe vredni.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      25.09.2013 ob 15:43 šinjek gost

      Marjana Kmet --- ne morete pa nekomi vsiljevati da bo delal kot vij .Kmeton toča poškoduje in ne dobijo nič .Za obdelovanje platna mi ne govorite da vse kar delate delate iz lastnih žepov .Prosim vas rejsan nam želite še očij pobarvati ?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. smrt
      25.09.2013 ob 15:48 smrt

      Tisti ka se fejst razmite v slikanje tak kat tisti ka na svinjsko rit tranpeta vam povem da vsak po svoje še vedno lahko piše kar želi .Eni hvalijo drugi grajajo .Enim se nekaj dopade drugim nej .Torej pustite naj vsak napiše svoje mnenje .

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      25.09.2013 ob 18:51 vinko megla gost

      E pa zdaj vidim takšno naduvanje v toj polani tej stari bakovje se ido slikanje ajde bejžite nekan na njive pa se skrijte ko štakori vij te nekaj se šli slikanje ha ja lejko se idete samo kdo vam je vse to pripravo kmetovje lažete in v dobro delo nejste nigdar nič naredili žau pa roko na srce in te se naduvlite.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      25.09.2013 ob 21:12 česnek gost

      megleni, pa krofaš, vama niti Sirijski sarin več nemre pomagati.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.09.2013 ob 16:40 čebelica gost

      Lejko se je vun metat megleni, ka se ne vupleš podpisati kak ti je Bogec ime dal ...

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.09.2013 ob 19:02 vinko megla gost

      A ste resan bumbari POLANSKI ha kmetovje stari pijandure pa kako vas neje sram ha n drugi račun živete hej ste me gorik svadili verjemite v ponedeljek vas obišče komisija tudsi v senožetah jaranke ne sposobne varalice gnile ha ha pišite kaj v ponedeljek seljačino ,,,,

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.