https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ges mon pa najvejkše - razstava najkmetijskih pridelkov Pomurja

Pečarovci, 24.09.2013 ob 9:00  

V Pečarovcih je Turistično kulturno športno društvo Pečarovci priredilo vabilo na razstavo Ges mon pa najvekše, najvekšo - iskali so največjo jabolko, papriko, hruško, krompir, koruzo, grozd, bučo ter naj umetniške stvaritve narave (najbolj poseben pridelek po obliki). Najtežji pridelek je bila buča, ki je tehtala kar 100kg.

Največje pridelke so pridelali Vijola Panker iz Pečarovcev (koruza), Tatjana Car iz Pečarovcev (jabolko), Katja Krenos iz Otovcev (hruška), Natalija Rojht iz Mačkovcev (buča), Gizela Sever iz Pečarovcev (paprika), Franc Podlesek iz Pečarovcev (grozd), Zlatka in Zlatko Drvarič iz Otovcev (krompir) ter Jolanka Štuhec iz Markovcev (krmilna pesa). Nagrado "Naj stvaritev narave" pa si je za svoj krompir prislužila Danica Hack iz Pečarovcev.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.