https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Martina Copot: Dobro sodelujemo z obema najbližjima bolniškima blagajnama v Avstriji

Murska Sobota, 26.09.2013 ob 10:00  

V POM-KLEPETU v živo smo v sklopu projekta »Zaposli me, sosed!« gostili univerzitetno diplomirano ekonomistko Martino Copot, vodjo oddelka za izvajanje obveznega zdravstvenega zavarovanja na ZZZS, območne enote Murska Sobota.


Vodji oddelka za izvajanje obveznega zdravstvenega zavarovanja ste lahko zastavljate vprašanja s področja problema zdravstvenega zavarovanja, s katerim se srečujejo slovenski državljani, ki se vozijo na delo v sosednjo državo Avstrijo.

Copotova je poudarila, da so na naši območni enoti vzpostavili zelo dobro sodelovanje z obema najbližjima bolniškima blagajnama v Avstriji in ne opažajo kakšnih večjih težav pri urejanju dokumentacije. Včasih morda prihaja do časovnega zamika pri izdaji obrazcev E 106 v Avstriji, kar pa je razumljivo glede na povečevanje obsega obmejnih delavcev.

Naše bralce je zanimalo, kaj je najugodnejše za otroka, če je eden izmed staršev oziroma kar oba zaposlena v Avstriji. Vodja oddelka je odgovorila, da v primeru, če eden izmed staršev dela v Sloveniji, drugi pa v Avstriji, morajo biti v skladu z veljavno evropsko zakonodajo za področje koordinacije socialne varnosti otroci zavarovani po tistem staršu, ki ima urejeno lastno zavarovanje v državi stalnega prebivanja. Torej, če dela npr. oče v Sloveniji, mama pa v Avstriji, morajo biti otroci zavarovani po očetu (v Sloveniji).

 

CELOTEN KLEPET SI LAHKO OGLEDATE -TUKAJ!

Projekt je sofinanciran s strani Urada Vlade RS za komuniciranje.

 

 

 

 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2013 ob 8:19 sss gost

      fejst prijazna dekla

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2013 ob 9:17 Brezposelen gost

      Lep pozdrav. Mene pa zanima,ker sem brezposelni zakaj moram plačevat 15 eurov za zavarovanje?Problem je ker nimam denarja,tako tudi dodatnega zavarovanja ne,a s sabo nosim papir,da če se mi karkoli zgodi,da mi naj ne nudijo pomoči,da se odrekam vsakršni zdravstveni pomoči.A lahko kakorkoli prekinem plačevanje še teh 15 eurov?

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.09.2013 ob 16:39 nik gost

      gost - Brezposelen ka si idiot,,, vejpa zgeni rit pa idi na zavod pa pitaj!!!!!!! Jebemo pa butasti lidge!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2013 ob 12:37 Brezposelen gost

      gost-nik ka si ti idiot?A si glup?Očitno si,ker pojma nimaš.Obvezno se uredi na zavodu in takrat so mi že rekli,da če ne plačaš da se ti na račun spravijo ali pa rubijo.Zanima me zakaj je potrebno plačevanje,če nimam ostalega?Če se mi karkoli zgodi nimam denarja da bi kril ostalih 25% zdravstvenih storitev in zakaj pol moram to plačat?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2013 ob 11:47 Imre gost

      Za tole informacijo, pa mislim, da ni potrebno UDEkonomistko.Zavarovalnice, imajo denarja na preteg, zato pa ga morajo na lahek način potrošiti.Vse kaj več pa je že drugi problem in ga je težko rešiti.ZATO, pa je potem pravna služba..SOCIALNA VARNOST ??????????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.