https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zavod za zaposlovanje spodbuja k elektronskemu vpisu med iskalce zaposlitve

28.09.2013 ob 11:00  

 »Se želite prijaviti na Zavod? Ne čakajte v vrsti. Prijavite se na Zavod elektronsko preko portala za iskalce zaposlitve Poiščidelo.si.« so besede zaposlenih na Zavodu za zaposlovanje OS Murska Sobota.

                  

Na Zavodu RS za zaposlovanje OS Murska Sobota že več let zapored ugotavljajo, da se v začetku meseca oktobra v evidenco brezposelnih oseb prijavlja veliko število mladih. To so bivši dijaki srednjih šol in študenti različnih fakultet, ki jim 30. septembra poteče status dijaka oz. študenta in se potem formalno lahko s 1. oktobrom prijavijo v evidenco Zavoda RS za zaposlovanje. 

Tako nastajajo pred vrati prijavno-odjavne službe precej dolge čakalne vrste in da bi se temu izognili, želijo, da bi se jih čim več odločilo za prijavijo v evidenco brezposelnih oseb preko elektronske prijave na povezavi http://www.poiscidelo.si/, ki se nahaja v sklopu spletne strani Zavoda RS za zaposlovanje.

Postopek registracije na portal oz. samo elektronsko prijavo novi iskalci zaposlitve tako lahko opravijo kar od doma oz. se lahko oglasijo v najbližjem Centru za informiranje in poklicno svetovanje (naslovi so na sledeči povezavi http://www.ess.gov.si/ncips/cips/cipsi_po_sloveniji) in na uradih za delo (Gornja Radgona, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) ali pa poiščejo pomoč pri strokovnih sodelavcih kontaktnega telefonskega centra (http://www.ess.gov.si/kontakt/kontaktni_center).

 

    Komentarji

    1. gost
      28.09.2013 ob 11:30 šinjek gost

      Ka so se pali zmislili samo ka gospodične ne bi nucale nikaj delati in se trgati z strankami .V ton kriznon časi eni majo bogovske plače delajo pa takorekouč nika pogotovo po zavodaj kak je v Soboti

      17 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.09.2013 ob 15:37 tinka gost

      Ja, rejsan, te zavodi za zaposlovanje so sami sebi namen. Teh svetovalk je več kak preveč... Služb itak ne zrihtajo, samo jih moreš oditi gledat na zavod... Pa še neprijazne so, nekatere.... Gužva v začetki oktobra ? Pa ka te, malo bi mogle siroute več delati. Pa tak jih še preveč tan sidi !!!!

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.09.2013 ob 13:34 brezposelni gost

      Te zavode je treba po hitrem postopku vse razgnati in razpustiti. So eno leglo lenuhov ki živijo na račun državnega proračuna. Brezposlenim samo grozijo ker za drugo niso sposobni. Ko v Sloveniji zmanjšamo državni aparat za polovico se bo stanje začelo malo izboljševati.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.09.2013 ob 14:34 Upokojenka gost

      Nekoč nam je zavod zrihtal službe doma in tudi v tujini. Takoj smo nastopili delo s poskusno dobo treh mesecev. Za tujino je bil organiziran skupni avtobus za prevoz delavcev. Sedaj pa si grejejo riti, ne da bi šli doma in v tujino po firmah in zrihtali ljudem službo, ki bi morala biti v sodelovanju z našo državo varna za delavca, ne pa da si morajo sedaj preko kvazi agencij sami iskati službe, katere pobirajo mastne provizije. Država bi morala ukrepati in zavodom naložit, da se ukvarjajo z iskanjem del ter jih plačati po učinku, če ne pa se ve kam sodijo. Že zdavnaj bi morali biti med iskalci zaposlitev.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2013 ob 15:00 m.s. gost

      Te delavke na zavodi ti grozijo češ kelko prošenj moreš tedensko poslati in iskati delo češ da so velke možnosti za zaposlitev .Samo ti iščejo malenkosti ka te skinejo z zavoda .Pošiljajo te k takim S.P. ka plač ne davajo in če se zaposliš 2 meseca ne dobiš plače prideš na zavod povejš kak je bilou da ne boš delal za šenki pa ti pravijo da njij tou ne briga in da nemaš pravico do denarnoga nadomestila .Meli ste delo za koj ste pustili .To je njihovo delo .Pa še zejvlejo za koj odiš tam ko nemajo uradnih ur .Na račun brezposelnij so po zavodaj še zaposlili k coj tak ka so pisarne pune .

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.