https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pisatelja obiskala učence OŠ Bakovci

Bakovci, 28.09.2013 ob 7:00  

Mladinski pisatelj Žiga X. Gombač in lanskoletni dobitnik večernice Dim Zupan sta obiskala učence Osnovne šole Bakovci in jim predstavila delček njunega literarnega ustvarjanja.


V okviru osrednjega slovenskega literarno-strokovnega festivala na področju mladinske književnosti Oko besede 2013 se je zvrstilo več dogodkov. Osrednji je gotovo bila podelitev večernice – letos je šla v roke Petru Svetini. Pisatelji so se družili tudi na simpoziju, nekateri izmed njih pa so obiskali tudi svoje najzvestejše bralce. Pisatelja Dim Zupan in Žiga X. Gombač sta s svojim obiskom počastila učence osnovne šole Bakovci.

Knjiga z »nemarnimi« imeni

Pisatelja Dima Zupana so se mnogi mladi bralci bakovske osnovne šole spomnili po njegovi prvi knjigi, ki jo je napisal za otroke, tj. Trije dnevi Drekca Pekca in Pukca Smukca. Čeprav so se nekaterim bralcem, tako Zupan, zdela imena glavnih junakov preveč »nemarna«, sta se oba junaka priljubila mlajšim in starejšim bralcem, zato je Zupan nadaljeval z njunimi prigodami. Izšlo je že 5 zgodb. Dim Zupan velja za prodornega literarnega ustvarjalca, v njegovih delih so zelo opazni elementi komičnega, in to je tisto, kar še posebej pritegne mlade bralce. Njegov pisateljski opus obsega okrog 40 knjig. Učenci so med drugim izvedeli, da pisatelju na dan uspe napisati približno tri strani teksta.

Mladinski pisatelj Žiga X. Gombač je znan po svojem ustvarjalnem nemiru. Mladim bralcem se je predstavil s svojo prvo knjigo Jastrebov let, ki je bila zelo brana. Sicer pa sam pravi, da njegove knjige bralcem ponujajo možnost odklopa in pobeg v svet pustolovščin – in v ta svet so za nekaj trenutkov odpotovali tudi bakovski učenci. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.