https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Albina Kragelj dvakratna likovna nagrajenka na Primorskem

29.09.2013 ob 9:30  

Albina Kragelj in drugi pomurski slikarji iz Likovnega društva Mavrica iz Murske Sobote so poželi velik uspeh na Primorskem.


Prva nagrada Albini Kragelj iz Radencev

Likovni ex-tempore »Sladka Istra 2013«, je tudi letos podrl vse rekorde. Nanj se je prijavilo 130 ustvarjalcev iz cele Slovenije in Italije, ki so v čudovitem vremenu na Semedelski cesti, v odprtem ateljeju s pogledom na morje, slikali, se družili in razstavljali svoja dela. Prva nagrada je bila dodeljena Albini Kragelj iz Likovnega društva Mavrica iz Murske Sobote, ki bo za nagrado septembra prihodnje leto razstavljala svoja dela v Pretorski palači in se brezplačno udeležila enotedenskega tečaja likovne kompozicije v Ljubljani. Drugo nagrado so dobile prav tako članice LD Mavrica iz Murske Sobote in sicer: Miranda Kozic, Marija Pavlič in Marija Skledar. Tudi one bodo svoja dela razstavljale v Pretorski palači v Kopru v različnih krajih Slovenije. Na ex-tempore Sladka Istra so sodelovale še nekatere članice LD Mavrica: Tončka Grum, Zora Šonaja, Darinka Horvat, Ivanka Lehner in Jožica Benko.

 

Slika Albine Kragelj razstavljena v Piranski mestni galeriji                                                                                                                                

Obalne galerije Piran so letos priredile že 48. mednarodni slikarski ex-tempore, ki je edina tovrstna likovna manifestacija tekmovalnega značaja v organizaciji omenjenih galerij iz Pirana, ki se je udeležujejo profesionalni in ljubiteljski likovniki ter keramičarji iz več kot desetih držav.

Mednarodna strokovna žirija, je izmed vseh del izbrala 80 najboljših za razstavo ter podelila osrednjo nagrado grand prix, ki jo je tokrat dobil Janko Kastelic iz Sežane. Uspešni so bili tudi pomurski ustvarjalci iz Likovnega društva Mavrica. Tako je Albina Kragelj iz Radencev bila izbrana, in sicer s sliko Tartinijeve poti, ki je skupaj z ostalimi razstavljena v Piranski mestni galeriji.

 

 

Foto: Likovno društvo Mavrica

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.