https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Dvojčka Stanko in Marjan sta srečala Abrahama

30.09.2013 ob 7:30  

Ni redkost, da dvojčici ali dvojčka skupaj praznujeta rojstni dan, med katerimi je tudi srečanje z Abrahamom, precej bolj poredko pa se zgodi, da sta življenjski sopotnici dvojčkov sestri.

Prav takšno srečanje z Abrahamom se je te dni pripetilo na radgonskem območju, kjer sta 50. življenjski jubilej obeležila brata Marjan in Stanko Trstenjak. In po posamičnem praznovanju med sodelavci in osebnimi športnimi ter drugimi prijatelji, sta dvojčka Trstenjak svoj okrogli življenjski jubilej, v družbi skupnih svojcev in sorodnikov ter tudi skupnih prijateljev, obeležila še na skupnem praznovanju.

Kakšnih 60 najbližjih svojcev, sorodnikov, prijateljev in sosedov, se je zbralo na Turistični kmetiji Roškar v Lastomercih pri Gornji Radgoni, kjer je bilo veselo in razigrano vse popoldan in praktično vso noč. Za odlično hrano in pijačo so skrbela Cafokova dekleta in fantje, za prijetno vzdušje in plesno glasbo pa „en mož-ansambel“ Srečko Elbl – osamljeni iz Benedikta.

Zgodba, kot jo piše življenje

Lepega septembrskega dneva, leta 1963,sta Alojz in Elica Trstenjak na Orehovskem Vrhu nad Gornjo Radgono, postala ponosna starša dvojčkoma, Stanku in Marjanu. Slednji je svet ugledal prvi, pet minut pozneje pa je prišel tudi Stanko. Dve leti pred tem in dve leti po tem, leta 1961 in 1965, pa sta se v sosednji vasi Zbigovci, rodili še sestri Cvetka in Nada Balažic. In otroci so se že hitro začeli družiti, saj jenekoč bilo manj posedanja pri televiziji ali računalniku, več se je igralo na prostem. Tudi veselic je v njihovi mladost bilo več in sploh druženja, ob takšnih in drugačnih dogodkih in prireditvah, pa tudi ob podeželskih opravilih, katera žal počasi odhajajo v pozabo. Še v šolo so otroci z območja vinorodnih hribčkov nad Gornjo Radgono hodili skupaj.

„Ni bilo tako enostavno, še zlasti v mrzlih in zasneženih zimskih dnevih, a kljub temu je bilo lepo  in ne bi imela nič proti če bi se ponovilo“, nam povesta Marjan in Nada, ki sta se nekako prva zaljubila, saj je nenehno druženje privedlo do lepih pogledov, dotikov in... Bolj resno se je začelo nekje leta 1979, in pet let pozneje (1984) sta Nada in Marjan svojo ljubezen potrdila tudi pred matičarjem in pred oltarjem. Skupaj sta zaživela na Nadini domačiji v Zbigovcih, kjer sta se tudi ustvarila lastni dom, kjer živita tudi danes. Hčerki Martina in Patricija sta že poskrbeli za svoji družini. Martina jima je podarila tudi prvega vnuka Gašperja.

Malo pozneje se je ljubezenska vez spletla tudi med Stankom in starejšo hčerko Balažicevin, Cvetko, ki je v preteklosti imela nekaj zdravstvenih težav. Skupni dom sta si ustvarila v Radencih, na njihovem abrahamskem slavju pa smo spoznali tudi njunega sina Sandija.

Marjan je sicer zaposlen v radgonskem Arcontu, Nada v OŠ Gornja Radgona, Stanko v Radenski, kjer jih čaka delo vse do upokojitev, Cvetka pa je že invalidsko upokojena..., vsi pa so aktivni tudi v nekaterih društvih in organizacijah, tako da so poznani širšem krogu ljudi.

Več fotografij v spodnji galeriji...     

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2013 ob 9:09 ivek gost

      Več nemate kaj drugega za pisati pa že hodite fotkat privat žurke???wtf Katastrofa ste res !!!

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.09.2013 ob 10:45 juliška gost

      bougše ka pišete o takšnih dogodkih, kak pa o politiki! Čestitke ob Abrahamu slavljencema!!!

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.09.2013 ob 11:08 Tinč gost

      Iskrene čestitke, tudi iz moje strani! Tole je res en lep in velik dogodek, ki si ga ne more vsak na tak ali drugačen način privoščiti , ali ga tudi proslaviti. Gospe izgledajo kar lepo ohranjene in v dobri kondiciji, kar pomeni, da sta dobra in skrbna moža. Še naprej si bodite dobri in zvesti, zdravje pa naj poskrbi, da bojo vaše družine še naprej vesele, otroci in vnuki pa v ponos vam in vašim najbližnjim. SREČNO!!!!!!!!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.09.2013 ob 12:29 iq gost

      ivek, viditi je kak ka je članek poslani ka na slikaj nega logotipa, tak ka ne jouči za saki drek

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.09.2013 ob 13:08 ivek gost

      Mahhhh, boli me za kita, samo si predstavlate ka bi na 24ur ali pa zurnal pisali od nekšega roj.dneva, ali pa od nekše nove meše, kak je že bilau tu tudi objavleno, mahhh koga briga što je mel novo mešo, pa roj. den, pa neven ka še vse se ne objavla tu gori .....svašta

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      30.09.2013 ob 16:56 Tinč gost

      Ivek, tij si ešče nej dorasel fantič, pa ne razmiš takšnih zadev. Kda boš prišel v ta leta, te boš tou inači tulmaču. Zdaj si pa ešče mali dičak, pa vsega toga ne razmiš, ali pa ti je nej danu, da bi razmu. Potrpi pride čas tudi za tebe!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.10.2013 ob 7:46 gost gost

      vse je enkrat v življenju abraham pa ne bite nevoščljivi če so eni v javnosti drugi pa ne

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.