https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Gornja Radgona: Alojzu Slaniču zlati grb občine

Gornja Radgona, 01.10.2013 ob 7:00  

Na 15. redni seji Občinskega sveta Občine Gornja Radgona so svetniki potrdili spremembe letošnjega proračuna in sprejeli sklep o podelitvi občinskih priznanj.


Svetniki so sprejeli sklep o dobitnikih občinskih priznanj za leto 2013

Nagrade bodo podelili na Slavnostni akademiji ob prazniku Občine Gornja Radgona. Nagrado akademika bo prejela Karolina Starovasnik, za življenjsko delo na področju kulture in izobraževanja. Zlati grb občine Gornja Radgona za leto 2013 bo prejel Alojz Slanič, za večletno delovanje na športnem področju in za dosežene uspehe v strelskem športu.  Srebrni grb občine je namenjen Trudi Kampuš, za pomemben prispevek na področju prostovoljstva in humanosti. Bronasti grb občine pa bo prejel Janez Šenekar za dosežke na področju športa, kulture in turizma. Listina Občine Gornja Radgona za leto 2013 pa se podeli Branku Pintariču, Jakobu Kolariču in Andreju Bohincu.

Trenutna zadolženost občine je 418 evrov na občana

Občina Gornja Radgona se je v letu 2013 zadolžila v skupnem znesku za 3.170.824,99, in sicer za naslednje namene: investicijo v širokopasovno omrežje, investicijo za izgradnjo slačilnic na TŠC Trate, investicijo »Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure« in izgradnjo javne infrastrukture (ceste). Občinski svet je zato sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o proračunu Občine Gornja Radgona za leto 2013. Sprememba odloka o proračunu za leto 2013 izhaja predvsem iz potrebe po ponovni ocenitvi predvidenih proračunskih prihodkov za leto 2013, istočasno pa je potrebno na odhodkovni strani proračuna korigirati zneske tako, da bodo izkazovali čim bolj realno stanje. Prihodki ostajajo v enaki višini in znašajo dobrih 10 milijonov evrov, načrtovane odhodke pa so zmanjšali s 17 na 13 milijonov evrov. Župan je zahteval od računovodstva podatke o zadolženosti občine z dne 30. 9 2013 in na seji povedal, da je občina ta trenutek zadolžena za 418 evrov na občana. Pravi, da so v spodnji četrtini tistih občin, ki so najmanj zadolžene, tako da so na minimalni zadolžitvi, kar se občine tiče.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.