https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Gasilci v svojem vinogradu obrali 52 trsov grozdja

Janžev vrh, 01.10.2013 ob 7:30  

Gasilci in gasilke PGD Janžev Vrh nad Radenci, so organizirali drugo gasilsko trgatev. So  menda edino gasilsko društvo z lastnim vinogradom z natanko 52 trsi in predvsem brajdami – jurka in izabela.


Nabrali so precej grozdja, ki so ga nato tretali in stisnili dobrih 150 litrov sladkega mošta,  s katerim bodo nazdravili ob različnih gasilskih akcijah, prireditvah in dogodkih. Skupaj so nazdravili in predsednik se je zahvalil gasilkam in gasilcem za pridno delo skozi celo leto. »Mi skozi držimo skupaj in zato smo uspešni«,  je povedal predsednik PGD Janžev Vrh, Stanislav Zadravec. Zahvalil se je viničarju Karlu Horvatu ter njegovem pomočniku, mag. Srečku Šteinerju, ki sta skozi celo sezono skrbela za brajde, ki so odlično obrodile.   

Vsekakor ob takšnem dogodku ni manjkalo niti dobre kapljice in odojka na ražnju, ki ga je podaril in spekel domači podjetnik Darko Firšt. Za zabavo je s svojo harmoniko poskrbel Tomi Bratuša z Aženskega Vrha. Torej v celoti zanimivo, prijetno, veselo in predvsem koristno, saj nam v današnjem tempu življenja prepogosto zmanjkuje časa tudi za najbližjega soseda, pridružil se jim je tudi radenski župan Janez Rihtarič.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.