https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Križevci sprejela rebalans proračuna

Križevci pri Ljutomeru, 02.10.2013 ob 11:00  

Na 20. redni seji Občine Križevci pri Ljutomeru so sprejeli rebalans proračuna in se seznanili z Letnim poročilom Zdravstvenega doma Ljutomer za leto 2012 in Letnim poslovnim načrtom za leto 2013.

Direktor ZD Ljutomer predstavil letno poročilo za leto 2012 in letni poslovni načrt za leto 2013

Po pregledu in potrditvi zapisnika 19. redne seje, ki je bila v torek 16. julija 2013 in 9. korespodenčne seje, ki je bila 30. julija 2013, je direktor Zdravstvenega doma Ljutomer mag. Tomislav Nemec predstavil Letno poročilo Zdravstvenega doma Ljutomer za leto 2012 in Letni poslovni načrt za leto 2013.

Leto 2012 je bilo za ZD Ljutomer v poslovnem smislu uspešno. Nivo storitev se ne samo ohranja, ampak celo zvišuje. V letu 2012 so namreč uresničili pomemben cilj z razširitvijo svojega programa na novi dejadnosti – fizioterapijo in kardiologijo. Dosežen je bil še en pomemben cilj, to je stabiliziranje finančnega poslovanja.. Zavod je poslovno leto končal s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 317.000 €, kar je solidna osnova, da se lahko lotijo prepotrebnih novih investicij in širitve programov. Doslej so naredili korak k delninovi podobi ZD Ljutomer, zamenjana so bila okna, obnovljena fasada, obnovljen atrij, nameščeni termostatski ventili pri centralni kurjavi, v čakalnicah so informativni zasloni, na hodnikih nove napotitvene oznake ...Občinski svet Občine Križevci je soglasno Letno poročilo ZD Ljutomer za leto 2012 sprejel, ter potrdil Letni poslovni načrt za leto 2013.

Sprejeli so rebalans proračuna

Na tokratni seji je bil sprejet tudi rebalans proračuna. Proračun Občine Križevci za leto 2013 je bil sprejet na 17. redni seji občinskega sveta občine Križevci dne 21.2.2013.

Tekom leta so nastale spremembe na prihodkovni in odhodkovni strani proračuna, ki jih je potrebno z rebalansom ponovno uravnovesiti in uskladiti. V rebalansu za leto 2013 planirajo 3.865.786,64 € prihodkov oziroma 120.504,40 € manj glede na sprejeti proračun. Po vrstah prihodkov se zmanjšujejo transferni prihodki. Glavni razlog za zmanjšanje sofinancerskih deležev pri investicijah, kot so energetska sanacija OŠ Križevci, nabava prireditvenega šotora Prlekfest, sanacija deponije odpadkov v Borecih, so nižje vrednosti ponudb iz razpisov, kot so planirani stroški v proračunu glede na projektantsko oceno. Odhodki so z rebalansom po kontih planirani v višini 4.883.616,36 € in so za 2,3% višji od veljavnega proračuna.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.