https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Občina Šalovci pred zarubitvijo premoženja

04.10.2013 ob 9:00  

Šalovski občinski račun je že štiri leta blokiran in tako bo še naprej. Občinski računalniki, tiskalniki in ostali vredni predmeti so polepljeni z  nalepkami zarubljeno.  


Župan Občine Šalovci Iztok Fartek je dejal, da zadeva ni prijetna ampak se nekako s tem sprijaznijo. Domačini že iščejo rešitve, kako bo potekalo delo na občini brez opreme, poročajo na Planet TV.

Poleg pisarniške opreme so naprodaj tudi zemljišča in tri stanovanja v občinski lasti. Skupna vrednost je nekaj več kot 108 tisoč evrov. Šalovci so peta najbolj zadolžena občina v državi, dolg je več kot tisoč evrov po občanu. Po kapljicah odplačujejo dolg, zaenkrat so se uspešno izogibali dražbam. »Tudi sedaj se dogovarjamo z upniki in mislim, da bomo do dražbe zadeve uredili, tako da sražb ne bo,« pravi šalovski župan.

V sosednjih Gornjih Petrovcih pa dolgujejo skoraj dva tisoč po osebi. Župan občne Gornji Petrovci Franc Šlihthuber je ob tem komentiral: »Leta 1995 nismo imeli nič. To pomeni, da smo morali nekaj delati. Svojega lastnega nismo imeli, zato smo se morali nekako dogovarjati.« Zadolžili so se za obnovo šole, asfaltiranje cest in drugo infrastrukturo. V občini vsega ne zmorejo, in sukcesivno vsakemu nekaj plačujejo, enkrat več enkrat manj, je še dodal župan Šlihthuber.

Vir: Planet TV

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 9:20 muki gost

      ka telko te občine tirate, ove so zadužili državo, druge so znorili na milijone, tisto je pa te nika.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2013 ob 9:50 323232 gost

      Ovak se pa pravi rubež, nej zarubitev :D

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2013 ob 10:24 Znan gost

      Zarubitev - zaseg premoženja.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2013 ob 11:36 ZOKI gost

      Kaj pa vam je prinesla vaša občina, napredek??? Zadolžitev, ki jo boste še dolga leta obžalovali..Če bi bili pod prvotno občino ,bi se ravnotak razvijali in dolga nebi imeli!!. Zato pa potratne občine ukinoti , župane pa občinski svejt pa rastirati zaradi NESPOSOBNOSTI ! !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2013 ob 16:07 323232 gost

      Znan: znan ge dobro, ka so ščeli povedati. Rubež je zaseg premoženja. Zarubitev pa ne obstaja, ni slovenska knjižna beseda. Či ne vrvleš, pogledni tu: http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=zarubitev&hs=1

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2013 ob 13:02 felix gost

      Ka pa prejšnji župan pa njegovi svetovalci oni so še voni njih nišče nede pito za zdravje se pravi ka je vse ka župani pa njihove komunale delajo je zakonito???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.