https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

LEA Pomurje in ARE Liguria podpisali sporazum o sodelovanju

Martjanci, 04.10.2013 ob 15:09  

Lokalna energetska agencija za Pomurje, KSSENA in Skupnost občin Slovenije so organizirali okroglo mizo na tematiko Konvencije županov, Akcijskih načrtov za trajnostno energijo (SEAP) ter Lokalnih energetskih konceptov.

Predstavnikom občin, županom, direktorjem občinskih uprav, ravnateljem šol, vodjem javnih organizacij in ključnim osebam, ki se direktno ali posredno ukvarjajo s planiranjem na lokalnem nivoju so predstavili tri projekte: SEAP Plus, Meshartility (KSSENA) in Covenant CapaCITY (Skupnost občin Slovenije). Vse pa se dotikajo tematike obnovljivih energetskih virov in spodbujanje uporabe le-teh.

Konvencija županov je evropsko gibanje, v katerem sodelujejo lokalne in regionalne oblasti, ki so se prostovoljno zavezale k povečanju energetske učinkovitosti in uporabi obnovljivih virov energije na svojih območjih. Podpisniki Konvencije se zavezujejo, da bodo izpolnili in presegli cilj Evropske unije 20 % zmanjšanja emisij CO2 do leta 2020 – trenutno 4845 podpisnikov. Od danes naprej je podpisnica te Konvencije postala tudi Občina Moravske Toplice. S tem je postala 18. slovenska občina, ki je pristopila k temu projektu. Občine se s tem zavežejo, da bodo izdelale akcijski načrt za trajnostno energijo, ga izvajale in o tem tudi redno poročale. Medtem, ko je lokalni energetski koncept zakonsko zavezujoč za občino.

Ob koncu je sledil še podpis Memoranduma o sodelovanju med LEA Pomurje in ARE Liguria iz Genove (Regionalna energetska agencija za Ligurijo). V njem je zapisano, da bosta agenciji sodelovali na področjih trajnostnega energetskega, si pomagali in izmenjevali izkušnje tudi v prihodnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 16:50 Tim Linecum gost

      ...zelo malo prisotnih. a mi ahko prosim kdo z visjim inteligencnim kvocientom pove kaj delajo in kaj je plod njihovega dela do zdaj.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2013 ob 21:18 Charlie gost

      Prodajali so meglo. Vse zapisano v enem stavku. Je pa novinar pozabil napisati, da so še izvolili predsednika, podpredsednika in obema po 2 svetovalca. S temi obnovljivimi viri serejo takšne klanfe, da ti je slabo. Nekaj časa (? let) nazaj sem gledal na lokalni TV, kako bodo ogrevali Puconce. Meni se je obračalo v želodcu. Sedaj so ugotovili občinski svetniki, da to ne gre. Tratijo čas po nepotrebnem in pametujejo. Eni prodajajo meglo, drugi gledajo kot teleta v nova vrata, na konco pa dobro zalijejo. Ampak proti temu ni zdravila.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2013 ob 21:26 kooo gost

      in ti strokovnjaki(zaposlenih na doticni agenciji)oz. pisci projektov so res iz energetske stroke?

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.10.2013 ob 9:28 tit gost

      mogoce so ekonomisti in orgnizatorji dela))))))))))))))))))))))))))

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.10.2013 ob 10:58 toni gost

      Bravo Bojan samo tak naprej

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.