https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

DU Puconci slavili 45 let v duhu »Prijateljstvo upokojencev ne pozna meja«

Puconci, 06.10.2013 ob 14:00  

DU Puconci je v soboto, 5.10. priredilo društveno srečanje z naslovom "Prijateljstvo upokojencev ne pozna meja". Srečanje je bilo posvečeno praznovanju Dneva starejših, prazniku Občine Puconci in podpisu Listine pobratenja z DU Šalek - Velenje.

 

V sklopu prireditve je potekala tudi podelitev potrdil mladim prostovoljcem iz OŠ Puconci, ki so opravile seminar za to plemenito in humano poslanstvo v okviru projekta Starejši za starejše domačega društva. Podelitev in čestitke sta opravila župan in koordinator projekta v domačem društvu. Sledil je podpis Listine pobratenja domačega društva in prijateljskega DU Šalek - Velenje, ki sta ga opravila oba predsednika Janez Hrovat in Jože Časar, ob prisotnosti Ludvika Novaka, župana  občine Puconci in predstavnika Mestne občine Velenje, Draga Semeta ter seveda obeh društvenih praporščakov, Dušana Celeca iz Puconcev in  Franca Razgorška iz Šaleka. Ob podpisu je sledilo nazdravljanje temu zgodovinskemu dejanju in čestitke, kjer so prisotni gostje tudi čestitali k tej društveni upokojenski trajnejši povezavi.

 

V bogatem kulturnem programu so nastopili pomurska Klaudija Vrečič in član društva Štefan Sečko iz Vaneče, Folklorna skupina Društva porabskih slovenskih upokojenk in Zveze Slovencev iz Monoštra, učenka in prostovoljka OŠ Puconci Teja Sapač in kulturna skupina DU Prelog - Hrvaška.

Po tem svečanem trenutku je bilo prijetno upokojensko srečanje s pogostitvijo gostilne Kosi - Kuhar ter ogled razstave ročnih del članov in članic domačega društva.

 

Na odru je domače društvo  razstavilo priznanje, ki ga je prejelo za večletno sodelovanje na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani. To je rezultat marljivih in delovnih članic in članov, ki se razdajajo za bogato upokojensko društveno dejavnost, za znosno preživetje jeseni življenja.

Iz razpoložljivih fotografij je viden del prijetnega in uspešnega upokojenskega srečanja, ki se znajo kljub težavam vsakdanjika razveseliti v jeseni življenja.

Foto: Jože Časar

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.