https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Tudi Murska Sobota ima "levji klub"

05.11.2010 ob 9:23  

Leo Club je nepolitična dobrodelna organizacija, ki deluje po celem svetu. "Leoti" so prisotni tudi v Murski Soboti.

V klube so vključeni mladi med 15 in 30 letom starosti, delovanje pa temelji na prostovoljnosti. Nad Leo klubi so Lions Clubi, v katerih so vključeni ljudje nad 30. letom starosti.

Pomagajo predvsem otrokom in mladini

Leo Clubi pomagajo predvsem otrokom in mladini in sicer na različne načine - z nakupi šolskih potrebščin, nakupi oblačil, plačilom položnic za malico, nakupom kakršne koli opreme, prirejajo gledališke predstave za otroke, ure pravljic …

" We serve - pomagamo" 

»Nekateri ljudje in ustanove se na nas obrnejo sami in zaprosijo za pomoč, večkrat pa tudi sami najdemo ljudi ki so pomoči potrebni, bodisi preko medijev ali preko centra za socialno delo, ki nam v takih primerih vedno z veseljem priskoči na pomoč«, pravi predsednik kluba Timi Gomboc. V Leo Clubu ni zaposlen nihče, delo je prostovoljno in trenutno šteje 16 članov, poteka pa pod sloganom WE SERVE - POMAGAMO.

V današnjem času je potrebno še toliko več pomoči ljudem

V Leo Clubu pridobivajo sredstva z dobrodelnimi akcijami, ki jih izvedejo sami ali skupaj s kakšno ustanovo. »Pomurje ima kar nekaj organizacij, ki pomagajo ljudem, vendar je v dandanašnjem času, ko ljudje izgubljajo službe, potrebno vedno več pomoči. Prednost Leo Cluba je, da pomaga ljudem v domači regiji, saj ima skoraj vsako večje mesto svoj Leo in Lions Club.«

Po izkušnjah prostovoljcev Leo Cluba so v večini primerov ljudje pripravljeni delati, vendar dela ne dobijo, so pa tudi taki, ki zaradi zdravstvenih in podobnih razlogov dela ne morejo opravljati.

Otrokom skušajo omogočiti sredstva za šolanje

Otrokom, ki potrebujejo materialna sredstva za normalno šolanje, skušajo to na različne načine omogočiti, da se lahko normalno izobražujejo in dosežejo svoj cilj. »To je za nas že dovolj velik dosežek, ker lahko potem tudi oni po svoje prispevajo k razvoju regije, ki gre vedno naprej«, pove eden izmed prostovoljcev.

Prostovoljcev, ki pomagajo ljudem v stiski, je dovolj. Pomoč prihaja v različnih oblikah – nekateri pomagajo s finančnimi sredstvi, nekateri z materialnimi stvarmi, nekateri pa fizično. Odziv mladih na humanitarne akcije je po besedah prostovoljcev zelo različen, saj so nekateri  pripravljeni pomagati na različne načine, nekateri pa tem stvarem ne posvečajo nobene pozornosti in se takšnih stvari ne odeležujejo.

»Naši cilj je naprej ohraniti takšno delovanje kluba kot je, zbrati čim več sredstev in materiala ter še najprej pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo«, za zaključek še dodajajo v Leo Clubu.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. brigitka
      05.11.2010 ob 11:05 brigitka

      Lepo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lepi
      05.11.2010 ob 12:55 lepi

      Ja samo me zanima, če pridejo vsi pejnaze zbrane iz akcij do pomoči potrebnih?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.