https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Lahko pričakujemo novi davek na pse?

10.10.2013 ob 8:30  

Kinološka zveza Slovenije predlaga uvedbo davka za lastnike psov. V Sloveniji imamo 220.000 psov, od tega le 150.000 cepljenih, z davkom bi omejili pasjo trgovino in lastnike prisilili k bolj odgovornemu odnosu do psa.


Menijo, da pasja trgovina pospeši nepremišljene nakupe psov, ki potem končajo na cesti ali v zavetiščih. Davek na pse bi lahko discipliniral del neodgovornih lastnikov. Občine so v petih letih za delovanje zavetišč dale kar 6 milijonov evrov. Eden od razlogov za neodgovoren odnos do psov bi lahko bili stroški cepljenja in pregledovanja živali, ki zdaj znašajo 30 evrov na leto, davek na pse na bi bil le 10 evrov in 3 evre za cepljenje proti steklini.

V ljubljanskem zavetišču za živali pa se sprašujejo, kdo bo odkrival neodgovorne lastnike z neprijavljenimi psi. Davek trenutno ostaja le še ideja kinologov, proti novi dajatvi so tako na kmetijskem kot na finančnem ministrstvu, saj menijo, da davek ne bi povečal registracije psov, vendar bi obremenil le tiste, ki že sedaj odgovorno ravnajo s svojimi psi.

 Vir: svet24.si

    Komentarji

    1. gost
      10.10.2013 ob 8:46 lepi gost

      Kaj pa davek za ceplenje vlade in parlamenta še ne bo ?????????

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      10.10.2013 ob 8:49 dodi gost

      Zanimivo... Naša država bo v kratkem vzpostavila takšne pogoje za življenje, da se bo najbolj pametno odseliti drugam ... Potem pa sanjamo o razcvetu gospodarstva ... Kako le, če bodo pogoji za življenje v kompletu nehumani :(

      13 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.10.2013 ob 9:12 gost mišo gost

      Se popolnoma strinjam s tem. Lastniki bi morali pokazati več odgovornosti do živali, ki jo imajo, kaj se pa dela pa je znano. Pes ni samo ljublenček, ki se ga naveličaš in zavržeš. S tem, da bi plačevali davke bi prevzeli tudi večjo odgovornost. Prav tako bi bilo potrebno preveriti, kdo si omisli psa in, če je sposoben zanj skrbeti? Največkrat si nabavijo živali ljudje, ki še sami zase ne morejo in ne znajo skrbeti. Po mestu vidiš starčke, ki jih pes vleče in ga ne obvladujejo, dogajajo se tudi napadi na mimoidoče. Pes ni igračka, zanj je odgovoren lastnik, vendar se tega ne zavedajo.

      6 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.10.2013 ob 9:25 lepi mišo gost

      Na mačke pa ste pozabili..., tudi njih nekateri lastniki zanemarjajo.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.10.2013 ob 10:25 aaa gost

      Mislin slovenija pa res več nima mej. Kar naj te davke same plačuje se bomo pa selili!!

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.10.2013 ob 11:12 mike gost

      Kradejo vsevprek državljanom pa bodo samo davke nabijali da bomo plačevali kar so spokradli banda lopovska

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      10.10.2013 ob 12:58 niko gost

      Naj raje uvedejo davek na spokradeno premoženje ka so si ga prilastili od politikov ,sodnikov ,delavcov v javni upravi ,odvetnikov doktorof,privatnikof in ostalih lopovov,pa nede trbelo davka na pse ,kak pravijo psi lajajo karavana pa kradne naprej z istov in večjof brzinof GOTOFI SO

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      10.10.2013 ob 18:38 vinko megla gost

      Prau bi to blo zato ker nekatere šefice majo pizdo lizce tem pa treba davek vrezat zelo po mojem bi trebalo žensko testirat kera ima pesa 100 procentov ga izrablja ko moja kolegica takoje mož vedno nalokan a kužek ji je zvest prijatel a žau tega je dosti kmetovje.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      11.10.2013 ob 0:03 D.D.V. gost

      Samo šče falij ka de država montirala števce na pizde, ka de se pobiral davek na število porivov na mesec.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      11.10.2013 ob 8:30 xxl gost

      zdaj je država dala predlog ka do na nasldnji seji gučali o DAVKU NA KRAJI te so gotovi tej velki SIROMAKI kazni so sledeče: -če boš znoro več kak 50.000 eurov ti odrežejo vse prste -če boč znoro več kak 100.000 eurov ti odrečejo vse prst pa še žena de njim trpela ka jim PIMPEKE vkraj zemejo, ka do od t toga vkradnjenoga denarja njihove ženske nas siromake plačivale sa SEX usluge - to bi bilo trplenje in pravi davek

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      13.10.2013 ob 10:25 LULEK gost

      TRBEJ uvesti davek , zato ,ker se z nami dela NEHUMANO . Večja odgovornost , bi prav prišla .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.