https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Seaway v Puconcih šele v začetku naslednjega leta

Puconci, 11.10.2013 ob 7:00  

Na gradbišču v Puconcih naj bi po prvotnih načrtih do konca julija stala nova tovarna Seawaya. Gradnja je aprila za več dni obstala, ker je graditelj nove tovarne, podjetje SGP Pomgrad, zaradi nepredvidenih del na zemljišču zahteval dodatna plačila.


Solastnik Seawaya Japec Jakopin je takrat  za Dnevnik napovedal, da bo nova tovarna, v kateri bodo odprli okoli 200 novih delovnih mest, zgrajena do letošnje jeseni. Ker tovarna še vedno ni dokončana smo povprašali, kje se je zalomilo tokrat. Iz Seawaya so sporočili le, da gradnja nekoliko zamuja in bo dokončana najpozneje do konca januarja naslednje leto ter zagotovili, da bo Seaway aktivnosti, kar se tiče zaposlovanja v Puconcih, začel izvajati že prej, saj februarja že želijo biti operativni tudi v novi puconski tovarni.

Tudi občinski svet pomagal k nadaljevanju gradnje

Občinski svet Občine Puconci je na seji dne 16. 5. 2013 obravnaval prošnjo podjetja Seaway za povračilo komunalnega prispevka. V letu 2012 so svetniki sprejeli sklep, na podlagi katerega se je omenjenemu podjetju zaračunalo 40 % odmerjenega komunalnega prispevka. To je znašalo 104.638,19 EUR, kar je bilo tudi plačano.

Glede na izredno slabo situacijo zemljišča se je predvidena vrednost gradnje povečala od predračunske vrednosti za skoraj 600.000 EUR. Zato se je podjetje obrnilo tudi na Občino Puconci, saj bi jim z vračilom komunalnega prispevka pripomogli, poleg ostalih privarčevanj drugih udeleženih strank v projektu, da se gradnja nadaljuje. Svetniki so odločili, da se vrne komunalni prispevek v višini 100.000 EUR.

O tem, da je bila ta odločitev pravilna je prepričan tudi župan Občine Puconci Ludvik Novak, saj meni, da bo zaradi zaposlovanja novih kadrov z različno izobrazbeno strukturo Seawayeva tovarna za občino in celotno Pomurje velikega pomena.

Najpozneje do konca leta 2014

Naj omenimo še, da je zadnji rok za postavitev tovarne konec prihodnjega leta. Kajti če pogodbeni cilji ne bodo doseženi, bo moral Seaway vrniti vsa izplačana evropska sredstva z zamudnimi obrestmi, so pojasnili na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.