https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Ljutomeru ustanovljen občinski odbor Državljanske liste

11.10.2013 ob 9:00  

V gostišču Stari hrast v Radomerju je potekala ustanovitev šestintridesetega odbora Državljanske liste.


Uvodoma je navzoče pozdravil pobudnik ustanovitve občinskega odbora Robert Pregrad in kot prvemu predal besedo podpredsedniku stranke Alojzu Selišniku. Selišnik je poudaril, da je v teh kriznih časih še posebej pomembno, da se znamo povezati in družno sodelovati v dobro Slovenije, pri čemer je izpostavil vlogo gospodarstva. ˝Gospodarsko napredna in močna država je država, ki nas lahko potegne iz težav, v katerih smo,˝ je prepričan Selišnik.

Podpredsednik stranke je v nadaljevanju poudaril načelnost Državljanske liste in nanizal številne dosežke in prizadevanja stranke za uresničitev zavez iz predvolilnega programa. Izpostavil je podporo uravnoteženju javnih financ in privatizaciji državnega premoženja, vpis zlatega fiskalnega pravila v ustavo in spremembo referendumske zakonodaje, zmanjšanje sodnih zaostankov, debirokratizacijo javne uprave in ukinitev obveznega članstva v obrtni zbornici.

Minister za infrastrukturo in prostor Sama Omerzela, je povedal, da se je v Državljansko listo odločil vstopiti, ker je odprta in liberalna stranka, ki kljub različnim pogledom na probleme pripelje do skupnega cilja, do rešitve. Še zlasti pa je minister izpostavil pomembnost politične stabilnosti, ki jo od nas pričakuje tudi Evropska unija.

Člani Državljanske liste iz občine Ljutomer so v nadaljevanju izbrali delovno predsedstvo, potrdili statut ter izbrali svoje predstavnike. Za predsednika občinskega odbora je bil soglasno izvoljen Robert Predgrad, v petčlanskem svetu pa bodo odbor zastopali še Mateja Rudolf, Janja Pregrad, Igor Fistrovič in Nina Vršič.

Vir in foto: Državljanska lista

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2013 ob 12:38 previrant gost

      Vsekakor svetle perspektiva za občinski odbor, ker bo DL po naslednjih volitvah pristala pred pragom slovenskega hrama demokracije.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.10.2013 ob 14:26 MIRO gost

      Škoda časa ! Vsi tile ki so na sliki , so že probali v marsikateri stranki , pa nič od tega . NESPOSOBNEŽI ! A so našli katero uspešno rešitev ? Politično stabilnost ? BRCA V MEGLO ! za dobrobit Slovenije ???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.