https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razrešitev župnika Vöröša še vedno buri duhove

Sveti Jurij, 17.10.2013 ob 7:00  

Pred štirimi meseci so predstavniki župnijskega sveta Svetega Jurija z Martinom Vöröšem na čelu in murskosoboški škof dr. Peter Štumpf vendarle našli skupno pot. Vendar kot kaže se strasti še vedno niso umirile.


Po besedah faranov so odstranili župnika Martina Vőrőša iz župnišča kot zločinca in s tem dosegli svoje. Dodajajo tudi, da je škof izsiljeval s tem naj razrešeni župnik odide, če hočejo, da bo prvo obhajilo realizirano avgusta. Bivši župnik je zapustil župnijo, a prvega obhajila kljub temu še vedno ni bilo.

Starši veroučencev se pritožujejo tudi nad stroški verouka, saj naj bi za verouk plačevali več kot stane strošek polletnega študija v tujini. Zapletlo se je tudi v sestavi gradbenega odbora, saj so starega razpustili ter po besedah nekaterih krajanov v novi gradbeni odbor sami določili svoje »akterje«. Verniki še dodajajo, da je voditelj bogoslužja to nedeljo pri maši javno blati Vőrőša, češ da so ljudje, ki se nočejo zdraviti največji grešniki.      

Omenili so še, da katehetinja v okolici šole ošteva otroke, ki ne želijo k verouku ter da so določenim vernikom prepovedali branje berila pri maši - seveda tistim, kateri niso bili tiho, ko se je dogajala vsa ta kalvarija okrog odstavljenega župnika Martina.

    Fotogalerija