https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

69-letni Ljutomerčan ob delu s traktorjem padel pod obračalnik ter umrl

18.10.2013 ob 8:15  

Včeraj, 17. oktobra 2013 v večernih urah je bil OKC PU M. Sobota s strani Splošne bolnišnice Murska Sobota obveščen, da je zaradi poškodb zadobljenih v delovni nesreči umrl 69-letni občan iz okolice Ljutomera.

 

Policisti in kriminalisti so z ogledom kraja in z zbiranjem obvestil ugotovili, da se je pokojni okrog 12. ure s traktorjem in pripetim obračalnikom za travo (pajek), odpeljal na bližnji travnik z namenom, da obrne pokošeno travo.

Ko je pokojni začel z delom je najverjetneje zaradi neustreznega nagiba terena želel spremeniti nagib obračalnika in sicer na način, da obračalnika in traktorja ne bi  zaustavil. To je imelo za posledico, da ga je obračalnik z notranjimi vilicami, katere se vrtijo navznoter zagrabil za hlače in ga spodnesel pod obračalnik. Med padcem sta ga zadeli vilici, kateri sta ga vrgli v nasprotno smer in sicer nazaj proti traktorju ter ga z udarci poškodovali.

 

Tako poškodovan je nato uspel priti do bližnje lokalne ceste, kjer so ga našli mimoidoči, ki so obvestili reševalce. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil se bo še nadaljevalo. 

O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, ki pa nista prišla na kraj.

Text: PU Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.10.2013 ob 12:11 Ljutomerčan gost

      Človek bi preživel da so poklicali kirurga dr Koprivico ki je bil v bolnišnici.Katastrofa organizacija.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.10.2013 ob 19:38 palček gost

      bravo res v naslovu piše 69 letni v besedilu pa pol 64 letni pametni ste res

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.10.2013 ob 19:46 peli gost

      še druga vaša cvetka razen starosti. Sliko date od obračalnika, zgodilo se je pa z pajkon, sicer pa neven, ka ma na sliki plug iskati?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.10.2013 ob 22:45 piki gost

      To so samo simbolične slike, in pa res, kaj imajo leta z neskončnostjo? Mar zdaj ni vseeno koliko je bil star. Naj počiva v miru.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.