https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Mali skladatelji predstavili svoja dela na glasbenem večeru

Murska Sobota, 23.10.2013 ob 10:00  

Sinoči je v dvorani Glasbene šole Murska Sobota potekal t. i. Večer malih skadateljev, na glasbila so tokrat zaigrali učitelji glasbene šole. 


Vse skladbe, ki smo jih lahko slišali na glasbenem večeru, so ustvarili učenci glasbene šole, ti so se tokrat preizkusili v vlogi skladateljev. V njihovih skladbah se prepletajo domišljija, sanje, misli, melodije, a najpombneje je, tako je povedala glasbena pedagoginja Tjaša Žalik, da jim znamo prisluhniti in jim damo priložnost, da ustvarjajo. 

19 avtorskih skladb malih skladateljev

Na glasbenem večeru so poslušalci najprej slišali skladbo Ajde Barbarič z naslovom Veverica pozimi, na klavirju jo je zaigrala Yuliya Kunova. Za presenečenje je poskrbela skladba Hane Štefanec, ki sta jo izveddla Jasmina Dajčman (saksofon) in Julija Furek (tolkala). Boštjan Lasič (trobenta) in Yuliya Kunova sta zaigrala skaldbo Ane Komanič. Anja Gujt je napisla skladbo v a-molu, na klavirju jo je zaigrala Kunova. Na tolkalih je Julija Furek predstavila skadbo Anje Kovačič. Marko Slavič (pozavna) in Snežana Mitić (klavir) sta predstavila Veselje Jakoba Vourija. Vita Škarabot je za glasbeni večer napisala skladbo Želva in zajec. Brina Varga je napisala skladbo Fantazija, izvedli sta jo Melanija Gradečak (flavta) in Edita Žalik (klavir). Skladbo o deklici, ki se je izgubila v začaranem gozdu, je napisala mlada skladateljica Barbara Pal. Hana Taškov je napisala kar dve skladbi, prva je nastala ob nevihti, druga pa je bila napisana za komrno zasedbo. Marija Ignjatović (flavta) in David Tetičkovič (klavir) sta zaigrala skadbo Lunina žalost Lare Gomboši. Amadej Herzog na harmoniki je prikazal Valovanje Julijana Škrabana. Alja Gregorinčič je ustvarila Platno, njeno skladbo je na klavirju zaigrala Olga Kous. Za Padajoči cvet se je odločila Ela Roš, na flavti ob spremljavi Kunove na klavirju jo je zaigrala Felicita Heric Taškov. Nik Kosednar je navdušil s skladbo Bum in ... Martin Norčič je napisal skladbo o lisici in jo zaigral skupaj s svojim učiteljem Samirjem Azzehom. Kot zadnji sta nastopili sestri Valerija in Anja Kučan, ki sta se predstavili s skladbo Formo anima. 

Več fotografij v spodnji galeriji ....

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.